21 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

Odvetniške prevare Kučanove Tjaše Andree Prosenc, s katero princ Pignatelli bije neskončne boje s sodnimi mlini!

V Ljubljani se je te dni mudil princ in poslovnež Federico Pignatelli della Leonessa, ki se že dlje časa bori s slovenskimi pravosodnimi mlini na veter. Potem ko mu je država le vrnila po drugi svetovni vojni zaplenjeno stavbo v samem centru Ljubljane, ki je bila last njegove matere, Slovenke Doris Mayer, pa si je po njegovih besedah stanovanje v tretjem nadstropju brez njegove odobritve in brez plačila prisvojila odvetnica Tjaša Andree Prosenc, ki je predvsem znana po tem, da je blizu lobiju Milana Kučana in Janeza Kocijančiča.

Tjaša Andree Prosenc je dosegla, da bi imela to lastnino na svoje ime in ime svojega sina, tako stanovanje kot trgovino, ne da bi obstajal kakršen koli dokaz plačila in celo brez mojega podpisa. In to kljub dejstvu, da je bil Eurocapital solastnik te nepremičnine, ki je sedaj na njeno ime, jaz pa sem bil direktor Eurocapitala ves čas od leta 1993 do danes. Nikoli nisem odstopil,” pravi Federico Pignatelli, ki je prepričan, da gre za kriminal in nekaj, čemur bi moral slovenski sodni sistem zagotovo nameniti pozornost.

Sogovornik se je kritično odzval na delovanje sodnega sistema v Sloveniji, kjer prevladujejo korupcija, podkupljivost in vezi s starim komunističnim režimom. Ravno zaradi takih primerov, ki jih sodišče spregleda, Slovenija močno nazaduje. “Ta država je brez sodnega sistema, ki bi deloval, ohranjal pravice posameznikov in lastnine, je država kot iz srednjega veka. Hočemo, da Slovenija napreduje kot moderna država, torej mora ločiti sebe od starega režima, ki je bil očitno podkupljiv, globoko do korenin. Tukaj je stari razred ljudi, nekdanjih komunistov, ki imajo na žalost še vedno vpliv, očitno. Upam, da bodo izgube, ki sem jih utrpel v preteklosti, z novimi dejanji, ki se jih bom poslužil, kaj spremenile.”

Pravosodni sistem na strani Kučanove odvetnice

Pignatelli pravi, da vse skupaj deluje, kot da naš sodni sistem ščiti Andree Prosenčevo, saj so bile vse njegove civilne tožbe proti njej neuspešne, odprte pa ostajajo še kazenske zadeve. In kaj naj bi zloglasna ljubljanska odvetnica naredila? “Na določeni točki leta 1999, ne da bi mi karkoli omenila – in to kljub temu, da je bila moja odvetnica, je iz registra izbrisala moje ime kot edinega direktorja in vstavila ime moje matere. To je neverjetno, ker direktor, razen če odstopi, je direktor. Nikoli nisem imel namena izstopiti iz svojega podjetja. To je naredila zanalašč, da bi moja mama, ki ne bere slovensko, podpisala določene dokumente ‘na zaupanje’ Tjaše Andree Prosenc.”

Stanovanje v tretjem nadstropju je po pripovedovanju Pignatellija prepisala nase in na svojega sina, in to ne da bi karkoli plačala.”Tjašo in Gregorja smo prosili, da dokažeta plačilo za ta dva nakupa nepremičnin, kot to trdita onadva, za kar pa jaz trdim, da je prevara. Nikoli nista bila sposobna priskrbeti karkoli. Rad bi vedel, kako je možno imeti v lasti karkoli, ne da bi za to plačal, in kako je možno, da nekaj kupiš, ne da bi v to pristal lastnik. Jaz sem lastnik Eurocapitala. Jaz sem direktor Eurocapitala. Kako je mogoče, da kdorkoli gre in izbriše iz registra, in to z njeno lastnoročno pisavo, moje ime in vstavi ime nekoga drugega.”

Stavba je potrebna prenove, a Janković izsiljuje

Pignatelli pa opozarja še na dejstvo, da ta stavba ni ustrezno protipotresno zgrajena, kar je potrdil tudi eden najboljših slovenskih inženirjev Gorazd Črnko. Poleg tega je stavba stara že 90 let, njena struktura je vsa iz betona, ki pa v tistem času ni bil tako kvaliteten kot je dandanes, njegova uporabna doba pa je omejena na zgolj nekaj desetletij, opozarja naš sogovornik. Stavba bi se torej že ob manjšem potresu močno nagnila in sesula, je torej tempirana bomba.

Ker je nepremičnina v samem središču Ljubljane, tik ob Prešernovem trgu, je o tem obvestil tudi ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Kako je ta odreagiral, pa razkriva Federico Pignatelli della Leonessa. “S poročilom sem odšel do njega, da bi se pogovorila o varnosti. Ko sem razpravljal o stavbi, je preprosto rekel: ‘Nisi 100-odstotni lastnik stavbe in jaz ne bom izpraznil stavbe zate. Če hočeš dobiti preostanek stavbe, pojdi in plačaj za 18 odstotkov. Stalo te bo veliko denarja, a to je edina pot, da postaneš 100-odstotni lastnik stavbe. Potem lahko prideš nazaj do mene in bova videla, kaj ti bom dovolil, da s to stavbo narediš, ali pa tudi ne.’” Kljub hudemu bremenu zgodovine se Pignatelli čuti tesno povezan s Slovenijo. Hišo na Tromostovju je dobil nazaj, a njegov boj proti korupciji in krivicam še vedno traja.

Vir: Nova24TV.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine