9.5 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Odstopil predsednik MO DeSUS Nova Gorica: Ne gre vam za dobro ljudi, samo za oblast vam gre

Medtem ko je svet stranke DeSUS izglasoval predlog za izstop iz vladne koalicije in podprl strankinega predsednika Karla Erjavca pri kandidaturi za mandatarja, pa se odstopi vidnih članov, ki se z takim vodenjem stranke ne strinjajo, nadaljujejo. 

Kot lahko beremo v pismu,  je v preteklem tednu odstopilo kar 19 članov mestnega odbora Nova Gorica, na čelu s predsednikom Alešom Dugulinom, ki je v odstopno izjavo zapisal takole: “Pozdravljeni! Prejel sem gradivo za izredno sejo Izvršnega odbora DeSUS za ta četrtek. Ob prebiranju dnevnega reda sem se naravnost zgrozil nad vsebino. Metode, ki se jih uporablja v tej stranki so kratko malo rečeno sprevržene. In to naj bo demokratična stranka upokojencev? Poslanca Roberta Polnarja, ki je bil cel dosedanji mandat korekten in vsebinsko naravnan bi predlagali za izključitev? In to kar tako, na lepe oči, ker je užalil nekoga, ki se mu še vedno reče “novi – stari” predsednik. Kaj bi lahko potem rekli na to, kar se je dogajalo z nekdanjo predsednico dr. Aleksandro Pivec? A je ona kadarkoli prišla z idejo, da se poslance izključi, ker imajo drugačen pogled kot predsednik? Seveda, za vas je edina opcija diktatura, oziroma če se ne strinjaš pa izključitev.” 

Svet DeSUS za izstop iz vladne koalicije in podporo Erjavcu pri kandidaturi za mandatarja

Na svetu stranke je za odločitev o izstopu iz koalicije od 42 glasovalo 37 članov, proti ni bil nihče, podporo Erjavcu za mandatarskega kandidata pa je izreklo 40 članov, nihče ni bil proti.

Kot je pojasnil Erjavec, sta se današnjega odločanja udeležila poslanca Franc Jurša in Jurij Lep, ki sta tudi podprla odločitev o izstopu iz koalicije in njega za mandatarskega kandidata. Erjavec je napovedal, da se bo s poslansko skupino sešel v petek, pričakuje pa, da bo ta ostala enotna in bo sledila vodstvu in organom stranke.

Izjema je poslanec Robert Polnar, glede katerega je izvršni odbor danes podprl pobudo, da se ga izključi iz stranke. To pristojnost in nalogo pa ima občinska organizacija Šentjur pri Celju, je pojasnil Erjavec, ki tako pričakuje, da Polnar že v petek ali v začetku prihodnjega tedna ne bo več član stranke, s tem pa pričakuje, da ne bo več član poslanske skupine.

Na popoldanski vladni novinarski konferenci, namenjeni aktualnim zadevam v zvezi z epidemijo covida-19, pa je Počivalšek dodal še, da bo poslanski skupini in organom stranke SMC predlagal nadaljnje sodelovanje v vladi s ciljem realizacije koalicijske pogodbe.

Ministra iz vrst DeSUS po današnji odločitvi sveta stranke ne bosta odstopila, ampak se bo predsednik vlade Janez Janša odločil, kdaj ju bo razrešil, je navedel Erjavec. Kot je pojasnil, so se tako odločili zaradi kritičnih razmer, v katerih smo. Dodal je, da ne izstopajo iz koalicije zaradi epidemije ali zaradi dela ministrov, ampak zaradi politike, ki jo izvaja Janša.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine