13 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Odprto pismo odgovorni urednici informativnega TV Slovenija Manici Ambrožič: Pohvalno, da ste zaščitili novinarskega kolega Repovža, pričakujemo enak odnos do drugih medijev in novinarjev!

“Predvsem pričakujeva, da boste tako ravnali ne glede na to, kateri medij ali novinar bo omenjen”, sta v odprtem pismu odgovorni urednici nacionalne televizije Manici Ambrožič zapisala direktor Nova24TV Boris Tomašič in odgovorni urednik Demokracije Jože Biščak, potem, ko je voditeljica Odmevov Tanja Starič ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa prekinila, ko je ta omenil, da je bil na ponedeljkovem protestu v Ljubljani tudi urednik Mladine Grega Repovž, saj po njenem prepričanju tam ni bil kot udeleženec protestov, ampak zgolj službeno. Več kot očitno je, da nekateri zaposleni na RTV ščitijo Mladino, medtem ko dopuščajo blatenje drugih dveh, zgoraj omenjenih medijev.

 

Boris Tomašič, direktor NTV24.si d.d in Nova hiša d.o.o. in Jože Biščak, direktor družbe Nova obzorja ter glavni in odgovorni urednik tednika Demokracija sta odgovorni urednici informativnega programa TV Slovenija Manici Ambrožič napisala odprto pismo v katerem izražata nestrinjanje s pristranskim ravnanjem zaposlenih na nacionalni televiziji, ki jo financiramo davkoplačevalci. Prav zato gre pričakovati določeno nepristranskost v odnosu do vseh medijev, pa naj bo to Mladina, Demokracija ali pa Nova24TV.

Povod za njuno pisanje se je zgodil v torkovi oddaji Odmevi na TV Slovenija minister Aleš Hojs omenil urednika Mladine Grego Repovža, ki se je udeležil protestov pred državnim zborom. Voditeljica Odmevov Tanja Starič ga je takoj prekinila in dejala, da mora posredovati, ker ji je Repovž sporočil, da tam ni bil kot udeleženec protesta, ampak kot novinar.

Več si lahko preberete TUKAJ.

……………………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine