14.3 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Odletel bo še en minister?! Šarec potrdil naše informacije: minister za zdravje Samo Fakin naj bi odstopil – iz zdravstvenih razlogov!

Predsednik vlade Marjan Šarec je danes na tiskovni konferenci na novinarsko vprašanje, ali drži, da bo zamenjal ministra za zdravje Sama Fakina, ker je ta hudo bolan, odgovoril, da drži, da je minister že dalj časa bolniško odsoten.

 

Pri tem je omenil Fakinov obisk na Golniku, kjer so ga pregledali, in njegovo dolgotrajno kašljanje. Zanimivo, da naj bi Samo Fakin zapuščal ministrski stolček ravno sedaj, ko smo prav na Nova24TV začeli raziskovati, kaj dela, kam gre denar in zakaj se podaljšujejo čakalne dobe.

Je pa Šarec potrdil naše informacije, da prihaja v njegov kabinet nov državni sekretar, pristojen bo za malo gospodarstvo. Ekskluzivno smo to Šarčevo kadrovanje razkrili že januarja, več na povezavi.

Očitno pa ničesar o zamenjavi ministra Fakina ne vedo na ministrstvu za zdravje. Tam so namreč potrdili, da je Fakin bolniško odsoten zaradi respiratornega obolenja, a da naj bi se na delovno mesto predvidoma vrnil prihodnji teden. Glede na to, da Šarec govori eno, na ministrstvu za zdravje pa drugo, je jasno, kakšna je komunikacija med predsednikom vlade in ministrstvi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine