11.6 C
Ljubljana
nedelja, 25 februarja, 2024

Odlazkova trač revija Zarja uporabila nekdanjega načelnika Generalštaba SV Podbregarja za napad na vojsko in policijo – ta bi jih s stečajem kar razpustil!

Iztok Podbregar, nekoč vpet visoko v LDS politiko in vrh vojske, saj je bil v preteklosti celo njen načelnik Generalštaba in ga vojska ,“kot dekana fakultete za organizacijske vede zanima tudi raziskovalno”, bi s klasičnim stečajnim postopkom razpustil Slovensko vojsko in Policijo. To je priznal tudi za eno od ženskih revij, kjer je slikovito opisal: “Menza v ministrstvu za obrambo, pa v ministrstvu za notranje zadeve, pa v ministrstvu za zunanje zadeve je enaka.” Glede na to, da se ima Podbregar še vedno za vojaka, so njegove izjave, čeprav govori o nenavadni racionalizaciji, na ravni izdajstva.

Nekdanji načelnik Generalštaba Slovenske vojske dr. Iztok Podbregar je za revijo Zarja odločno prepričan: “Razpustiti vojsko in policijo!” Presenetljivo, saj je bil dolga leta prisesan na državne vojaške seske (no, deloma je očitno še, saj priznava, da je še “vedno general Slovenske vojske, tudi moj poklic vojaškega pilota je vezan na vojsko”), sedaj pa deluje kot dekan in redni profesor Fakultete za organizacijske vede. Vendar, kot je razbrati iz njegovega intervjuja za omenjeno žensko revijo, za katere je značilno, da delujejo po principu “malo vrtnarjenja, malo seksa in malo lepotnih nasvetov”, o organizaciji Slovenske vojske in policije nima ravno veliko pojma – če pa že, pa bi bil on tisti, ki bi o tem govoril, ne pa izpeljal. A več o tem v zadnjem odstavku tega članka.

Jelka Sežun, nekdanja urednica Lady, ki je imela po poročanju Požareporta v času urednikovanja skoraj 5.000 evrov bruto plače, zdaj pa dela “le” kot novinarka, je v uvodu intervjuja z nekdanjim funkcionarjem LDS-a zapisala, da so se šli o slovenski vojski “pogovarjat s človekom, ki o vojski veliko ve, vendar ni tam v službi in torej nima zasebnega interesa, da bi jo branil”. Namen tega članka je torej že a priori blatenje vojske, seveda pod pretvezo kritičnosti.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine