10.3 C
Ljubljana
nedelja, 17 oktobra, 2021

Odkar je Arsenovič župan, direktorica občinskega zavoda kar popetnajsterila potrošnjo v njegovem zasebnem podjetju

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je v aplikaciji Erar pri podjetju Galerija Gosposka, katerega lastnik Aleksander (Saša) Arsenovič je po zmagi v drugem krogu lanskih lokalnih volitev 2. decembra (nekaj tednov kasneje) postal mariborski župan, do preklica vpisalo omejitev poslovanja z Mestno občino Maribor (MOM). Do začetka letošnjega aprila so bile kljub omejitvi poslovanja zabeležene že štiri transakcije, priča statistika na spletni strani protikorupcijske komisije, ki jo objavljamo v nadaljevanju.

 

Skupni znesek štirih transakcij je sicer nekaj sto evrov. Smo pa opazili, da je denimo občinski javni zavod Zavod za turizem Maribor – Pohorje, katerega ustanoviteljice so ob MOM še okoliške občine Hoče – Slivnica, Starše in Rače – Fram, močno povečal porabo v županovem podjetju.

Direktorica dvignila porabo
Direktorica zavoda je Doris Urbančič Windisch, po javno dostopnem statutu zavoda pa direktorja tega zavoda imenuje svet zavoda na podlagi javnega razpisa s soglasjem ustanovitelja. Tudi nad imenovanjem članov sveta zavoda pa ima ustanovitelj ključen vpliv.

Pod vodstvom Doris Urbančič Windisch je tako samo letos januarja zavod svojo potrošnjo v Arsenovičevem podjetju, ki ima v Mariboru dve gostilni, v primerjavi s tistim, kar so do letošnjega januarja potrošili od junija 2017, praktično podvojil. Januarja so namreč v Galeriji Gosposka skozi tri različne transakcije, ena je bila izvedena 17., dve pa 30. januarja, porabili 3.859,60 evra. Pred Arsenovičevim prihodom na županski položaj so v letu in pol oziroma osemnajstih mesecih z Galerijo Gosposka ustvarili za malce več kot 4.400 evrov prometa, preračunano na povprečje pa nekje 247 evrov na mesec. Kar je petnajstkrat manj od prvega meseca, odkar je lastnik Galerije Gosposka na županski funkciji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine