15.3 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Oddaja Tarča je farsa: Oddaja Razkrito obelodanila resnico okoli nakupa zaščitne opreme!

Na televiziji Nova24TV smo predvajali posebno oddajo Razkrito, v kateri smo predstavili nova dejstva o tako imenovani aferi o nabavi zaščitne opreme, v njej pa so sodelovali glavni akterji Zdravko Počivalšek, Matej Tonin, Jelka Godec in Marjan Podobnik. Povabili smo tudi Ivana Galeta, Marjana Šarca in Dejana Židana, a se za sodelovanje niso odločili. Počivalška veseli, da smo do 10. aprila uspeli napolnili skladišča, ki so bila ob prevzemu poslov s strani nove vlade prazna, poudaril pa je, da so bili dobavni roki prioriteta, a še vedno se je pri naročilih zaščitne opreme gledalo tudi na racionalnost. Ko so na blagovnih rezervah počepnili, je vlada vzpostavila še medresorsko skupino, je pojasnil Tonin, ki je razkril podrobnosti o tem, kako je v času vrhunca epidemije potekalo naročanje. Zdravstveni delavci zaradi pomanjkanja zaščitne opreme po besedah Jelke Godec na začetku jokali, prihajalo pa je tudi do solidarnosti med zdravstvenimi ustanovami, ki so si z zaščitno opremo pomagale med seboj. Podobnik je v oddaji Razkrito podrobno pojasnil svojo vlogo pri nabavi zaščitne opreme, česar mu na TV Slovenija niso pustili.

 

Na televiziji Nova24TV smo predvajali posebno oddajo Razkrito z voditeljem Luko Svetino, v kateri smo predstavili nova dejstva o tako imenovani aferi o nabavi zaščitne opreme. Poleg glavnih akterjev Zdravka Počivalška, Mateja Tonina, Jelke Godec in Marjana Podobnika smo v studio povabili tudi tako imenovanega žvižgača Ivana Galeta, ki pa je naše vabilo zavrnil s pojasnilom, da ima zaenkrat dovolj televizijskega nastopanja.

Poleg “žvižgača” Galeta sta vabilo v studio zavrnila tudi Šarec in Židan
Naše vabilo sta zavrnila tudi predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec in predsednik Socialnih demokratov Dejan Židan, medtem, ko ustvarjalci oddaje Tarča na naše vabilo niso odgovorili. Žal nam je, da se niso odzvali, saj smo v oddaji obelodanili številne nove podatke, tako, da bi lahko besedo in priložnost za pojasnilo dobili vsi, ki so bili vključeni oziroma so se sami vključili v zgodbo o aferi o nabavah zaščitne opreme. Na spletnem portalu Nova24TV smo od samega začetka poskusov konstrukcije afere v zvezi z nabavami zaščitne opreme in medicinskih ventilatorjev razkrivali zamolčane podrobnosti, naša novinarska ekipa pa je v zvezi s tem pripravila tudi prispevek, ki si ga lahko ogledate na videoposnetku.

Več si lahko preberete TUKAJ.

………………

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine