7.9 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Od velikega četrtka naprej v Sloveniji ne bo javnih bogoslužij

Piše: C.R.

Vlada Republike Slovenije je sporočila, da bodo od Velikega četrtka, 1. aprila 2021, do bele nedelje, 11. aprila 2021, odpovedana vsa javna bogoslužja, so sporočili iz Slovenske škofovske konference.

“Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti je 28. marca 2021 na vladni tiskovni konferenci napovedal nov odlok s področja uresničevanja verske svobode, po katerem bodo zaprti vsi verski objekti. Napovedal je prekinitev izvajanja javnih verskih obredov z navzočnostjo vernikov. Dovoljena bo le individualna verska duhovna oskrba ljudi v stiski. Slovenski škofje bodo nova navodila objavili po objavi omenjenega odloka v Uradnem listu RS. To se bo predvidoma zgodilo v naslednjih dneh,” so še zapisali.

Čeprav je velikonočno tridnevje in velika noč srčika krščanskega praznovanja, bo letošnja velika noč po tej plati enaka lanski, ko javnih bogoslužij ni bilo. Ali bodo že napovedani prenosi bogoslužij preko medijev tudi dejansko izvedeni, pa ni znano.

Zelo verjetno pa je, da bo odpoved bogoslužij trajala dlje od 12. aprila. Med javne dogodke, kjer je tveganje za širjenje covid19 zelo visoko, spadajo prav verski obredi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine