15.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Od Jankovića do drugega tira: milijardno investicijo v drugi tir nadzira tudi sodelujoči pri zloglasnem pireškem memorandumu

Na uredništvo so se obrnili zaskrbljeni davkoplačevalci, ki so opazili, da bo milijardno investicijo v zloglasni drugi tir nadziral tudi Črtomir Remec, eden izmed sodelujočih pri zloglasnem pireškem memorandumu. Ta je bil sklenjen v krizi leta 2011 med slovenskimi gradbinci in nekaterimi drugimi deležniki, namenjen pa je bil prečrpavanju davkoplačevalskega denarja v gradbena podjetja. Skupina je sicer računala na nesojeno vlado Zorana Jankovića, pri sestankih pa je sodeloval tudi njegov urbanist!

Milijardna investicija v drugi tir od Divače do Kopra že dalj časa skrbi vse slovenske davkoplačevalce, na nas pa se je obrnil tudi bralec, ki je opozoril na sodelovanje enega izmed nadzornikov v državni družbi 2TDK pri zloglasnem pireškem memorandumu leta 2011. To je Črtomir Remec, ki je poleg nadzornika v 2TDK še direktor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije (SSRS), torej javnega sklada, vse od oktobra 2000 pa je tudi predsednik Inženirske zbornice Slovenije.

Glede na fotografije Remca, ki jih lahko zasledimo na spletu, lahko hitro ugotovimo, v kakšnih krogih se giblje. Tako ga je bilo mogoče videti v družbi nekdanjega predsednika republike dr. Danila Türka, ki je Slovence razdelil na prvo- in drugorazredne, izhajajoč iz slik pa se dobro razume tudi z zloglasnim ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem. Njegovo prijateljstvo z ljudmi iz krogov Milana Kučana bo jasno razumljivo v nadaljevanju zgodbe. Jasno torej je, da gre za vplivneža, ki ima svoje lovke razširjene na pomembnih področjih.

 

Celoten članek lahko preberete tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine