21.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 8 avgusta, 2022

Obstruirali sejo zaradi prisotnosti Jenulla – kdo ga je vabil na sejo?

Piše: C. R. 

Članice in člani Odbora za kulturo in Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti iz vrst SDS so danes obstruirali skupno sejo obeh odborov na temo Društva za promocijo tradicionalnih vrednot. 

Razlog za obstrukcijo je bila prisotnost Jaša Jenulla, ki že celo leto organizira nezakonite proteste, ki bi jih moral, skladno z Zakonom o  javnih zbiranjih, prijaviti na policiji in Upravni enoti.  Če je shod prijavljen, je organizator dolžan vzdrževati red, poskrbeti za varnost in preprečiti škodo. Protesti pod vodenjem Jaše Jenulla pa gredo v popolnoma drugo smer, so sporočili.

“Na teh nezakonitih protestih se grozi predsedniku vlade, ministrom, zdravnikom in drugim. Agresija se iz tedna v teden povečuje in kršenih je več členov navedenega zakona, ko se ogroža varnost ljudi, onemogoča promet, dostop  na delovno mesto,” so zapisali v sporočilu za javnost. Od predsednika državnega zbora bomo zahtevali, da v bodoče ne dovoli sodelovanje na sejah delovnih teles tistim, ki spodbujajo nasilje in ogrožajo varnost in zdravje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine