6.9 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Obsojajo nasilje v ZDA, sedaj grozijo z novim: Na letaku celo nevarno orodje!

V sredo, 13. januarja 2021 ob 14. uri sledijo novi protesti v Ljubljani. Glavni režiserji protesta naj bi bili Anis Ličina, Zoran Stevanovič (Resnica) in Anica Bider (Maske dol). Protest promovirajo pod sloganom za svobodo, pravico in resnico. Na letaku je celo narisano orodje, kot so lopate, grablje in vile, kar bi lahko pomenilo novo napoved nasilništva v Ljubljani. Spomnimo, da je del organizatorjev sodeloval že na uničevalskem protestu 5. novembra 2020, ko je prišlo do spopadov s policijo in napadov na novinarje.

 

V sredo se pred parlamentom obetajo novi protesti pod organizacijo Maske dol, Resnica in kot kaže stranke Anisa Ličine, S.O.S.. Zavzemajo se za konec sedanje vlade in za vzpostavitev tehnične vlade do rednih volitev 2022. Vsi trije spadajo v obskurno skupino ljudi, ki trdijo, da je koronavirus gola izmišljotina.

Na letaku in vabilu na protest je celo narisano orodje, ki bi ga lahko uporabili v slogu kmečkih uporov in se lahko v nepravih rokah uporabi kot nevarno orožje. V teorijah prednjačita Anica Bider in Zoran Stevanovič. Bidrova je dolgoletna sopotnica vodje Štajerske varde Andreja Šiška. Zoran Stevanovič je znan kranjski mestni svetnik in predstavnik liste Za Kranj v mestnem svetu. O Anisi Ličine smo v preteklosti veliko pisali. Tokrat je začutil pogum in pričel vzpostavljati novo politično stranko.

Medijski kartel v službi bivšega režima pokrije vsak izpad politkolesarjev

Ali bomo v prestolnici spremljali novembrske prizore iz lanskega leta? V kolikor je med glavnimi organizatorji Ličina, si drugačnega scenarija niti ne moremo predstavljati. Sam je javno povedal, za kakšno vrsto protestov se zavzema Ličina. V primeru nasilja, razgrajanja in uničevanje lastnine bo Ličini kot vedno na pomoč priskočila RTV Slovenija in POP TV.

Huligani so se 5. novembra večkrat spopadli s policijo. (Foto: STA)

Vsi mediji v Sloveniji in večina politikov so enotno obsodili nasilna dejanja ob vdoru Trumpovih protestnikov v Kapitol. Tudi sam Trump jih je. Toda, ko gre za uresničevanje političnih ciljev v Sloveniji, so dovoljena vsa sredstva, tudi nasilje.

Luka Perš

Zadnje novice

Sorodne vsebine