20.6 C
Ljubljana
torek, 16 avgusta, 2022

Obrtno zbornico Slovenije (OZS) bo prihodnja štiri leta vodil Blaž Cvar

Piše: STA

Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije (OZS) bo prihodnja štiri leta vodil gostinec Blaž Cvar. V programu za vodenje zbornice je poudaril spoštljivost, dialog in delo v korist vseh članov, so sporočili iz OZS. Na čelu OZS bo Cvar nasledil Branka Meha, ki je zbornico vodil dva mandata.

“Nobenih težav ne bom imel stališča zbornice predstavljati navzven. Bistveno je, da smo tukaj zaradi naših članov. Dajem vam zavezo, da bom svojemu poslanstvu predan v celoti,” je med drugim na včerajšnji volilni skupščini poudaril novoizvoljeni predsednik.

V volilnem programu je med drugim izpostavil številne izzive, ki so pred zbornico. “Čas je, da se ozremo proti novim generacijam in s tem k novim izzivom. To nam bo odpiralo nove priložnosti in zagotavljalo pogoje, da se naša vizija in poslanstvo ohranjata,” so Cvara povzeli na zbornici.

Cvar je po izvolitvi predstavil tudi člane novega upravnega odbora OZS. To so postali Peter Pišek, Zoran Simčič, Bogdan Oblak, Mojca Andolšek, Henrika Zupanc, Verica Banfi, Smiljan Škarica, Srečko Kunst, Aleš Seidel, Andrej Papež, Jernej Bortolato, Marko Gorjak, Tomaž Sodnik, Marjan Koren in Jernej Dolinar.

Predsednika OZS je izvolila skupščina OZS, ki jo sestavlja 92 poslancev, predstavnikov 62 območnih zbornic in 30 strokovnih sekcij. Na volilni seji skupščine je bilo prisotnih vseh 92 poslancev, Cvara jih je podprlo 52.

Cvar bo na položaju zamenjal Meha, ki je zbornico vodil od 2014. “Od novega predsednika pričakujem, da bo zbornico vodil pošteno in transparentno. Le tako bodo člani ohranili zaupanje v zbornico. Želim si, da bomo čez štiri leta imeli še močnejšo zbornico in s še večjim številom članov,” je pred glasovanjem dejal Meh, ki je ob zaključku mandata prejel naziv častnega člana OZS.

Na seji so bili izvoljeni tudi člani nadzornega odbora OZS, katerega predsednik je postal Aleš Pulko. Za člane nadzornega odbora pa so bili izvoljeni Sandra Gomboc, Nataša Mikulin, Marko Dolinšek in Andrej Kos.

Za mesto predsednika OZS se je sicer na današnji skupščini potegovalo osem kandidatov. Poleg Cvara še Branko Goričan, Marko Kajzer, Alojz Kovšca, Ivan Meh, Bogdan Oblak, Peter Pišek in Bojan Železnik. Volitve so se izvedle v dveh krogih. V prvem krogu sta največ glasov dobila Blaž Cvar in Bogdan Oblak, ki sta se nato pomerila v drugem krogu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine