8.2 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Obrtniki in podjetniki razočarani nad osnutkom Šarčeve koalicijske pogodbe: Obljubili ste nam, sedaj pa klečeplazite za radikalno Levico

Obrtniki in podjetniki si želijo trdno in stabilno vlado, ki bo delovala v dobrobit malemu gospodarstvu. “V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS), ki zastopa interese obrtnikov in podjetnikov, pa pričakujemo, da bodo politične stranke izpolnile svoje predvolilne obljube v smeri odprave birokratskih ovir in razbremenitve gospodarstva,” so v OZS jasno zapisali v svojem sporočilu za javnost.

Politične stranke SD, SAB, DeSUS, LMŠ, SMC, NSi, SDS, GAS in SLS so na letošnjem Forumu obrti in podjetništva obrtnikom in podjetnikom med drugim obljubile, da bodo razbremenile gospodarstvo in odpravile administrativne ovire. Obljube političnih strank si lahko preberete TUKAJ.

Radikalna Meščeva Levica razblinila obljube peterice strank pod Marjanom Šarcem
“V osnutku koalicijske pogodbe, ki je prišla v javnost, pa zdaj z razočaranjem beremo ravno nasprotno,” so zapisali v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Levica (ki se foruma sploh ni udeležila) namreč zahteva, da bi se davek na dobiček do konca mandata dvignil na 25 odstotkov. “Obrtniki in podjetniki ne pristajajo na nikakršno višanje davkov in prispevkov, saj bi to zaustavilo njihovo konkurenčnost,” so jasni v OZS in ob tem opozarjajo: “Tudi v interesu države bi moralo biti, da se slovensko malo gospodarstvo razvija, zaposluje, vlaga v razvoj in konkurira na tujih trgih.” Levica v osnutku koalicijske pogodbe predlaga tudi črtanje poglavja o zmanjšanju administrativnih ovir za gospodarstvo, kar je za obrtnike in podjetnike prav tako nesprejemljivo.

Minister za malo gospodarstvo
V OZS so še pred volitvami dali pobudo, da bi z novo vlado dobili ministra za malo gospodarstvo, ki predstavlja več kot 98 odstotkov celotnega slovenskega gospodarstva. Tudi to idejo so stranke na forumu podprle (če ne minister, pa vsaj državni sekretar za malo gospodarstvo), vendar pa v osnutku koalicijske pogodbe tega niso zapisali. Več o pobudi si preberite TUKAJ.

Pojasnila v zvezi z anonimnim pismom
V javnosti se v zvezi z anonimnim pismom “zaskrbljenih podjetnikov” omenjata tudi OZS in njen predsednik Branko Meh. “Poudarjamo, da je OZS nestrankarska organizacija, nestrankarski pa je tudi predsednik zbornice Branko Meh. V sestavo vlade se tako ne vmešava niti OZS niti predsednik Meh. Prav tako se nikoli nismo posluževali prakse pošiljanja anonimnih pisem in se je tudi v prihodnje ne bomo. Naša stališča javnosti vselej predstavimo na transparenten način!”

D. Č./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine