13 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Obrambni minister Tonin ukrepa: inšpekcijski nadzor nad Obveščevalno-varnostno službo MORS zaradi primera Škerbinc

Minister za obrambo Matej Tonin je julija zaprosil inšpektorat za obrambo, naj izvede inšpekcijski nadzor v obveščevalno varnostni službi, so za STA potrdili na ministrstvu. Gre za nadzor nad izvajanjem postopkov in pooblastil, ki jih je služba izvedla aprila 2019 v zvezi s preverjanjem ravnanja poveljnika poveljstva sil Mihe Škerbinca.

 

 

Obveščevalno varnostna služba (OVS) ministrstva za obrambo je aprila lani namreč opravila zaslišanje Škerbinca, ker naj bi ta neprimerno govoril o zdravstvenem stanju tedanje načelnice generalštaba Slovenske vojske Alenke Ermenc. Pozneje je bil Škerbinc sicer razrešen, danes pa je ponovno poveljnik poveljstva sil.

V političnih krogih je zaslišanje na poveljstvu sil že tedaj vzbudilo precej razburjenja in medsebojna obtoževanja o zlorabi položaja med tedanjo opozicijo in obrambnim ministrom Karlom Erjavcem. To je bil tudi eden od razlogov, zaradi katerih se je Erjavec moral zagovarjati na interpelaciji, ki pa jo je uspešno prestal.

O izvajanju nadzora je sicer v torek poročal spletni portal Necenzurirano.si. Na ministrstvu so za STA še pojasnili, da nadzor še ni končan.

Zadnje novice

Sorodne vsebine