31.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Objavljamo, koliko nepravilnosti so inšpektorji zaznali pri spoštovanju PCT-pogojev!

Piše: Nina Žoher (Nova24tv)

Na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih (ZNB) so inšpektorji Finančne uprave v času od 18. oktobra do 26. oktobra opravili nadzore na 131 lokacijah pri 1.607 subjektih. V 35 nadzorih so v zvezi s spoštovanjem Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 zaznali 38 nepravilnosti, od tega 16 glede nošenja mask in 22 na področju izpolnjevanja PCT-pogojev, ter izrekli 38 opozoril.

Po poročanju Finančne uprave Republike Slovenije (Fursa) je bila od 38 zaznanih nepravilnosti velika večina ugotovljenih pri tistih zavezancih, ki opravljajo dejavnost gostinstva.

Največje povečanje nadzorov v Kopru in Novi Gorici

Med izvajanjem nadzora je bila velika pozornost namenjena tudi preverjanju izpolnjevanja PCT- pogojev, in sicer tako pri zaposlenih delavcih inšpiciranega zavezanca za davek, kot tudi preverjanju, na kakšen način so zavezanci za davek preverjali izpolnjevanje PCT-pogojev pri uporabnikih storitev in obiskovalcih. V obdobju od 18. oktobra do 26. oktobra letos so opravili 131 nadzorov po ZNB. To je za 234 odstotkov več nadzorov kot med 11. in 17. oktobrom letos. Na območju Finančnega urada Koper (400 odstotkov) in Finančnega urada Nova Gorica (367 odstotkov) je bilo ugotovljeno največje povečanje nadzorov.

V vseh primerih, kjer so bile ugotovljene nepravilnosti na področju izpolnjevanja PCT-pogojev, je prišlo do izreka opozoril. Že med samim nadzorom je prišlo do odprave nepravilnosti. Furs ponavlja, da so pred dnevi že napovedali povečan nadzor. “V okviru poostrenih nadzornih aktivnosti bomo še enkrat obiskali tudi zavezance, ki smo jih v preteklosti že preverjali. V primeru ponovno ugotovljenih kršitev bodo zavezanci ustrezno sankcionirani z globami,” sporočajo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine