11.2 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

Občina Piran beleži boljšo turistične rezultate od tistih pred pandemijo

Piše: L. B.

V občini Piran je julija bilo zabeleženih več prenočitev kot leta 2019. Visok je delež unovčenih bonov, vendar se vračajo tudi tuji turisti.

Poletna sezona je boljša kot pred pandemijo, predvsem na račun boljše zasedenosti zasebnih in drugih manjših nastanitvenih obratov. Pripomoglo je tudi, da so letos za razliko od lani odprti vsi hoteli na destinaciji.

Že lansko leto je bila občina Piran z največjim številom unovčenih bonov, letos pa se nadaljuje. »Se je pa letos povečalo število tujih turistov, s čimer se je naša ‘odvisnost’ od bonov nekoliko zmanjšala,« je povedal Aleksander Valentin, direktor Turističnega združenja Portorož. Nastanitvene kapacitete so zasedene že vse do jeseni, nekatere celo do konca leta.

Izjemno pestra je tudi ponudba prireditev. Organizirani so brezplačni dogodki Poletje v Portorožu v organizaciji Turističnega združenja Portorož. Vsak teden je kino pod zvezdami, koncerti v Rožnem vrtu, istrski folklorno-glasbeni večeri na portoroški ploščadi in še in še.

Otroke bo v Piranu do konca avgusta razveseljeval otroški program Juhuhu, spet smo tu, med 19. in 22. avgustom pa bo potekal 4. Mednarodni kamišibaj festival Beli delfin.

Poletno kulturno dogajanje bo obogatila tudi vrhunska slikarska umetnost. Vse do konca septembra bosta na različnih prizoriščih na ogled razstavi del Safeta Zeca in Cesareja dell’ Acque. 28. avgusta pa se pričenja tudi prireditev 56. Ex-Tempore Piran. Več informacij je na voljo na spletni strani TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine