28.3 C
Ljubljana
četrtek, 17 junija, 2021

Občina Medvode s popolno zaporo cest nad izletnike, ki ne upoštevajo navodil vlade

Ker ne upoštevajo navodil vlade in ljudje še vedno odhajajo na izlete na priljubljene izletniške točke, je občina Medvode sprejela drastičen ukrep – blokado nekaterih cest, ki so odprte le za lokalno prebivalstvo.

Ljubljančani radi na izlete zahajajo v občino Medvode, kjer je kar nekaj zanimivih izletniških točk: Zbilje, Smlednik, Polhograjski dolomiti. Zato so na občini sprejeli dodatno odločitev za popolno zaporo nekaterih cest, na katerih je dovoljen le še lokalni promet.

Na spletni strani da so se za »prepoved prometa s popolno zaporo« odločili, ker so v zadnjih dneh opazili gibanje velikega števila ljudi na na tamkajšnjih priljubljenih turističnih točkah; na Zbiljah, Smledniku in na območju Polhograjskih dolomitov.

Zapisali so še: »Ker se s tem ne upoštevajo priporočila in omejitve gibanja, smo sprejeli dodatno odločitev za popolno zaporo nekaterih cest v občini, na katerih je dovoljen le še lokalni promet. Vzpostavljen bo tudi nadzor nad upoštevanjem popolnih zapor, kršitelji pa bodo kaznovani.«

Popolna zapora jee vzpostavljena na naslednjih cestah: 

LC 251081 (Sora – Osolnik – Hrastnica)

JP 751401 (Zbilje 43 – jezero)

LC 251091 (Sora – Topol)

JP 751403 (Zbilje 47a  – križišče pri jezeru)

JP 751252 (Smlednik 9 – Stari grad)

LC 251101 (Preska – Tehovec – Suše)

Zadnje novice

Sorodne vsebine