8.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Ob mednarodnem dnevu invalidov

Ob mednarodnem dnevu invalidov 3. decembra so predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije Igor Zorčič in predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša s posebno slovesnostjo obeležili mednarodni dan invalidov. Predsednik republike in Borut Sever, predsednik Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije, sta ob tem imela priložnostni nagovor. Obeležitve se je udeležil tudi Dane Kastelic, predsednik Sveta za invalide Republike Slovenije.

»3 decembra obeležujemo mednarodni dan invalidov – mednarodni dnevi nam dajo priložnost, da opozorimo na globalne probleme, izzive prihodnosti, pozdravimo napredke in zastavimo načrte za prihodnost. Ob mednarodnem dnevu invalidov želim izraziti veliko priznanje-zahvalo vsem, ki pomagate invalidnim osebam. Pohvala gre predvsem številnim društvom in združenjem invalidov, ki vsako na specifičnem področju skrbi za članice in člane, jim vliva moč in upanje, kar je v težkih časih nujno potrebno,« je ob mednarodnem dnevu invalidov povedal predsednik Borut Pahor.

»Slovenski invalidi želimo ob 3. decembru, mednarodnem dnevu invalidov, vzpodbuditi širšo družbo k boljšemu razumevanju tem povezanih z invalidnostjo, s temeljnimi pravicami invalidov in z vključevanjem invalidov v družbo. Pri tem želimo poudariti pomen osveščanja ob pozitivnemu dojemanju invalidnosti, predvsem pa polno vključenost invalidov kot enakopravnih in enakovrednih članov, ki dajejo pomemben prispevek k razvoju družbe,« pa je povedal predsednik NSIOS Borut Sever.

Zadnje novice

Sorodne vsebine