-1.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 29 novembra, 2021

Ob dnevu suverenosti pridite na predstavitev znanstvene revije Dileme in se udeležite »Vojaške obrambe Slovenije«

Piše: L. B.

Vabljeni na predstavitev znanstvene revije DILEME 1/2021 in predavanje prof. dr. Tomaža Kladnika »Vojaška obramba Slovenije«, ki je posvečeno 30. obletnici vojne za Slovenijo. Predstavitev bo potekala na dan suverenosti v ponedeljek, 25. oktobra 2021, ob 11. uri v Parku vojaške zgodovine Pivka, Kolodvorska cesta 51, 6257 Pivka.

Revijo Dileme, ki odpira razprave o vprašanjih sodobne slovenske zgodovine, od leta 2017 izdaja Študijski center za narodno spravo. Nabor avtorjev prispevkov je širok, od že uveljavljenih imen do piscev, ki s svojim raziskovalnim delom šele vstopajo v javnost. Obenem pa so v reviji v ustrezni obliki predstavljena tudi pričevanja, arhivski viri, ocene publikacij in strokovnih knjig. Ob 30. obletnici samostojnosti Republike Slovenije so prvo letošnjo številko posvetili tej tematiki.

Revijo bodo predstavili:

  • dr. Tomaž Ivešić, odgovorni urednik
  • prof. dr. Tomaž Kladnik, član uredniškega odbora
  • dr. Renato Podbersič, glavni urednik

Polkovnik slovenske vojske dr. Tomaž Kladnik je zaposlen v Centru vojaških šol Slovenske vojske v Mariboru. Gre za enega največjih poznavalcev naše vojaške zgodovine. Je zgodovinar, profesor in častnik z več kot 400 znanstveno-raziskovalnimi, strokovnimi in pedagoškimi deli, v katerih obravnava tematiko nacionalne in obče sodobne zgodovine, s poudarkom na vojaški zgodovini.

Zadnje novice

Sorodne vsebine