30.3 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

O nepravilnostih pri kadrovanju na slovenskem vrhovnem sodišču niti besedice, medtem ko RTVS problematizira ameriško vrhovno sodišče

Odmevi so informativna oddaja Televizije Slovenija. Televizija Slovenija je del Javnega Zavoda RTV Slovenija, financiranega iz slovenskega proračuna  in s prisilnim prispevkom, ki ga morajo plačevati Slovenci – tudi, če televizorja sploh nimajo.

 

Zakaj so v sinočnjih Odmevih, vodil jih je nekdanji športni novinar Igor E. Bergant, kot urednica pa se je podpisala Aleksandra Saksida, 2:46 minute, o čemer se lahko prepričate tudi z ogledom prispevka na povezavi, porabili za prispevek o imenovanju vrhovne sodnice v ZDA, medtem ko niso čudnim postopkom, s katerimi se skuša na Vrhovno sodišče Republike Slovenije, kjer pravico iščejo plačniki slovenskega prisilnega prispevka, posvetili niti minute? Če boste pogledali prispevek, boste videli, da pri slovenskem javnem zavodu analizirajo, koliko glasov republikancev je sodnica dobila v senatu, da to pove, pa iz proračunskega žaklja plačujejo celo dopisnika v Washingtonu.

Včeraj smo poročali, da je sodni svet, ki ga vodi Erik Kerševan, v slovenskem parlamentu izvoljen po lobiranju SD, brez ponovnega razpisa za vrhovnega sodnika predlagal Primoža Gorkiča, ki nima niti dne izkušenj s sojenjem in je pred štirimi meseci v državnem zboru že ostal brez podpore, saj nima zadostnih referenc.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine