18.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

NSi sporočila, da bosta na evropskih volitvah kandidirala tako Novakova kot Tonin – kdo bo nosilec liste, pa ostaja skrivnost!

Piše: G. B. 

Včeraj smo poročali o posvetu NSi, ki naj bi tudi potrdil kandidate za letošnje volitve v evropski parlament, pa tudi o pogojevanju Ljudmile Novak, da bo kandidirala le, če bo nosilka liste. 

Kot kaže, bo Novakova spet kandidirala, med kandidati pa bo tudi predsednik NSi Matej Tonin. Kdo bo nosilec liste, pa ni znano, saj bo vrstni red kandidatov znan šele spomladi.

Kot so sporočili, Ljudmila Novak svoje kandidature ne pogojuje več s prvim mestom na kandidatni listi. Med kandidati naj bi bila tudi poslanka Vida Čadonič Špelič. Med evidentiranimi kandidati pa so še vodja poslanske skupine NSi Janez Cigler Kralj, predsednik sveta stranke Jernej Vrtovec in župan občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah David Klobasa. Kandidatov na listi naj bi bilo devet, od tega morajo biti vsaj štiri ženske. Poleg Ljudmile Novak in Vide Čadonič Špelič bi bila med kandidati lahko tudi predsednica MSi Katja Berk Bevc.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine