6.8 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Novoizvoljeni minister brez resorja Zvone Černač ob primopredaji poslov opozoril na pravočasno pripravo vseh podlag za novo finančno perspektivo

Novoizvoljeni minister brez resorja Zvone Černač je prevzel vodenje službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Minister je ob prevzemu poslov dejal, da bosta njegovi glavni nalogi koriščenje vseh razpoložljivih sredstev aktualnega programskega obdobja 2014-2020 in pravočasna priprava vseh podlag za novo finančno perspektivo.

 

Dosedanja ministrica Angelika Mlinar mu je zaželela veliko preudarnosti in uspehov pri vodenju vladne službe. “Prehajamo v najbolj zahtevno obdobje na področju izvajanja evropske kohezijske politike, ko vzporedno potekajo številne aktivnosti za uspešno izvajanje aktualnega programskega obdobja in intenzivne priprave na novo, hkrati pa se soočamo z izredno zahtevno situacijo zaradi covida-19,” je dejala Mlinarjeva, ki je poudarila, da je zagotovitev stabilnega delovanja službe v tem času izrednega pomena.

Černač se zaveda, da je služba v zadnjem obdobju doživela številne spremembe. “Treba je narediti vse za to, da bomo izkoristili vsa razpoložljiva sredstva obdobja 2014-2020 in hkrati zagotovili enakomerno črpanje iz bruseljske blagajne v naslednjih letih. Zelo pomembna naloga je tudi pravočasna priprava podlag za koriščenje sredstev nove finančno perspektive,” je, kot so sporočili z ministrstva, še dodal Černač.

Černač je vodenje službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prevzel po petkovi potrditvi vlade Janeza Janše v DZ. Slovenija je dobila 14. vlado, ki jo sestavljajo stranke SDS, SMC, NSi in DeSUS, njena prednostna naloga pa je spopadanje z epidemijo koronavirusa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine