16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Novoimenovana šolska ministrica Simona Kustec po prevzemu poslov že sestankuje z vodstveno ekipo ministrstva

Novoimenovana ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je danes prevzela posle od dosedanjega ministra Jerneja Pikala. Prioriteta je novi koronavirus ter ocena stanja in poenotenje navodil vzgojno-izobraževalnim ustanovam ter zaposlenim na ministrstvu, zato so se nemudoma lotili dela, so potrdili na ministrstvu.

 

Po predaji poslov se je nova ministrica takoj posvetila sestankom z vodstveno ekipo ministrstva, kjer bodo ocenili trenutno stanje glede novega koronavirusa ter poenotili navodila vzgojno-izobraževalnim ustanovam ob ustavitvi izobraževalnih procesov od 16. marca do preklica.

Kusteceva je na četrtkovi predstavitvi svoje kandidature pred matičnim delovnim telesom državnega zbora napovedala, da bo ob aktualnih poslih njen glavni cilj krepitev ugleda, spoštovanja in zaupanja v delo sistema izobraževanja, znanosti in športa, za katerega je sicer prepričana, da je na dobrih nogah.

Vlada Janeza Janše je bila v državnem zboru potrjena v petek pozno zvečer. Slovenija je tako dobila 14. vlado, ki jo sestavljajo stranke SDS, SMC, NSi in DeSUS, njena prednostna naloga pa je spopadanje z epidemijo koronavirusa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine