6.8 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Novinarka Dnevnika je pomoč vlade najranljivejšim upokojencem, ki bodo prejeli solidarnostni dodatek, označila za višek populizma!

ova2Med ukrepi za blažitev posledic zaradi epidemije koronavirusa, o katerih se je vlada dogovorila na torkovi nočni seji, je tudi solidarnostni dodatek za upokojence z najnižjimi pokojninami. A tudi na ukrepe vlade za pomoč najranljivejšim in najšibkejšim članom družbe so levičarji pričeli izkoriščati za obračunavanje. Takšen je primer levičarske pisunke Anje Hreščak, ki dela za Dnevnik Bojana Petana in je te ukrepe opisala kot populizem, že pred dnevi pa je širila laži o plačah ministrov. Gre sicer za dobro izurjeno družbeno-politično delavko, ki se je tudi v svojem diplomskem delu ukvarjala z manipulacijami v slovenskih tiskanih medijev, še pred Dnevnikom pa je delala na Večeru.

 

Med ukrepi za blažitev posledic zaradi epidemije koronavirusa, o katerih se je vlada dogovorila na včerajšnji nočni seji, je tudi solidarnostni dodatek za upokojence s pokojnino do 700 evrov. Prejeli ga bodo 15. aprila. Znašal bo od 130 do 300 evrov, določen pa bo glede na višino pokojnine.

Solidarnostni dodatek bo upokojencem pomagal preživeti krizo

“Solidarnostni dodatek se ne bo zavedel med osebne prihodke posameznika tako, da bi kakor koli vplival na upravičenost do ostalih socialnih pomoči in pomoči na domu in morda na dohodnino,” je na včerajšnji predstavitvi vladnih ukrepov zatrdila ministrica za kmetijstvo in predsednica DeSUS Aleksandra Pivec.

Prejemniki pokojnin v višini do 500 evrov bodo prejeli 300 evrov dodatka, tisti s pokojnino, ki znaša več kot 500, a ne več kot 600 evrov, bodo upravičeni do dodatka v višini 230 evrov, tisti s pokojnino, ki znaša več kot 600, a ne več kot 700 evrov, pa do dodatka v višini 130 evrov.

Dodatek bo tako dobilo več kot 292.000 ljudi, sredstva v ta namen pa so predvidena v višini 66,6 milijona evrov.

Upokojenci spadajo med najbolj socialno ogrožene skupine. Na eni strani upokojenski priviligiranci, kot so člani NOB, na drugi strani upokojneci, ki so garali 40 let ali več ter prejemajo od 350 do 500 evrov pokojnine.

Pomoč upokojencem označila za višek populizma

Levičarji, ki v zadnjih dneh stopnjujejo pritiske na novo vlado Janeza Janše, pa očitno ne izbirajo besed, tudi, če se imajo za socialno čuteče. Za obračunavanje z vlado so tokrat izkoristili celo omenjen solidarnostni dodatek, s katerim skuša vlada pomagati najranljivejšim in najšibkejšim v naši družbi. Tako je novinarka Dnevnika v lasti tajkuna Bojana Petana in vidna članica levičarskega Društva novinarjev Slovenije Anja Hreščak zapisala na družbenem omrežju Twitter: “Ampak ukrep za solidarnostno pomoč upokojencem pa je res višek populizma. Drži, nekateri upokojenci se s pokojnino ne prebijejo skozi mesec. So pa upokojenci edina skupina, ki v času epidemije prejemajo popolnoma enak- in reden- prihodek kot prej. In so zvesti volivci, to pa.”

 

Ampak ukrep za solidarnostno pomoč upokojencem pa je res višek populizma. Drži, nekateri upokojenci se s pokojnino ne prebijejo skozi mesec. So pa upokojenci edina skupina, ki v času epidemije prejemajo popolnoma enak- in reden- prihodek kot prej. In so zvesti volivci, to pa.

 
 

Da nasprotuje vsemu, kar se v tej državi stori, samo ker je na oblasti Janševa vlada, je Hreščakova sicer dokazala že pred dnevi, ko je po Twitterju širila takšne laži: “Pet tisoč evrov je za ministra sramotno nizka plača. Zaslužite si petkrat toliko. A poteza, s katero ste si za 8 odstotkov zvišali plače, ko podjetja ustavljajo proizvodnjo, ko je čez noč brez posla ostalo 120 tisoč s. p.-jev, ko se na ZRSZ dela vrsta, je nizkotna in zavržna.” Kot smo že poročali na Nova24TV, je vlada dejansko ob nastopu svoje ministre le uvrstila v ustrezne plačne razrede, za čas krize pa so bile vsem funkcionarjem plače znižane za 30 odstotkov!

 

Pet tisoč evrov je za ministra sramotno nizka plača. Zaslužite si petkrat toliko. A poteza, s katero ste si za 8 odstotkov zvišali plače, ko podjetja ustavljajo proizvodnjo, ko je čez noč brez posla ostalo 120 tisoč s. p.-jev, ko se na ZRSZ dela vrsta, je nizkotna in zavržna. https://twitter.com/Zurnal_24/status/1240905373579726848 …

Žurnal24@Zurnal_24
 

Komentar o potezah novega predsednika vlade @JJansaSDS.https://www.zurnal24.si/slovenija/komentarji-in-kolumne/janez-jansa-sram-vas-je-lahko-343822 …

 
 

Hreščakova je strokovnjakinja za manipuliranje z javnostjo prek medijev

Hreščakova je sicer izurjena pri manipuliranju z javnostjo, leta 2011 je na režimski Fakulteti za družbene vede diplomirala z naslovom diplomskega dela “Manipulacija v slovenskih tiskanih medijih: Primer Dela in Večera.” Kot je ugotovila tekom pisanja svojega diplomskega dela, je večina Slovencev medijskih analabetov oz. medijsko nepismenih, kar zdaj s pridom izkorišča pri svojem delu za Petanov Dnevnik, sklenila pa je, da za udejanjanje manipulacije niso bili krivi le študentski funkcionarji, katerih delovanje je spremljala, pač pa predvsem novinarji, “ki niso opravljali svojega dela in niso izpolnjevali svojega poslanstva, tj. odgovornosti do javnosti.” Tudi Hreščakova ni odgovorna do javnosti, pač pa je odgovorna le do globoke države, ki ji zvesto služi.

Rok Krajnc

Zadnje novice

Sorodne vsebine