4.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Novinar Blaž Zgaga dosledno sledi Kučanovi doktrini o uničenju Slovenske vojske

Piše: Sara Rančigaj (Nova24tv)

Po zmerjanju policije je “neodvisni” novinar Blaž Zgaga tokrat ponovno napadel pripadnike Slovenske vojske. Podobno kot so komunisti pred osamosvojitvijo razoroževali TO, Zgaga Slovensko vojsko označuje za gnilo, njene pripadnike vojake pa opisuje kot nesposobne, neizobražene in skorumpirane učitelje telovadbe. Slovensko vojsko bi razpustil, s tem pa sledi Kučanovi doktrini, ki je vojsko pred osamosvojitvijo razorožil, da bi bila s tem onemogočena osamosvojitev Slovenije. Slovenska vojska je bila tudi po osamosvojitvi trn v peti tranzicijske levice, zato so jo po korakih uničevali z izčrpavanjem sredstev in s kadrovanjem JLA oboževalcev.

Dolgoletni družbenopolitični delavec in novinar Blaž Zgaga je znan po svojih prostaških besedah na Twitterju. Slednji je že v preteklosti označil policijo označil za fašistično, svoje tvite pa vedno opremi s ključniki vrhovni janšist koruptivni Janez Janša. Spravil se je tudi na notranjega ministra Aleša Hojsa in generalnega direktorja policije dr. Antona Olaja. “Seveda želita po željah obsojenca, obtoženca in vrhovnega janšista koruptivnega Janeza Janšo uničiti, kar je ostalo od policije, in ustvariti politično fašistično policijo,” je zapisal Zgaga. Kot je še dejal, le-ta ne bi bila več servis ljudem, temveč mafiji.

Tudi na vojsko in medicinske delavce je že zlil svoj gnev in jih označil s fašisti. “Očitno v Sloveniji obstaja tudi miniaturno združenje fašističnih medicinskih sester, ki rade zvesto in zastonj služijo vrhovnemu janšistu koruptivnemu Janezu Janši in stranki SDS, zdravnikom ter kot prave janšistke napadajo vse drugače misleče, kot so Brigita Skela Savič in drugi,” je zapisal na Twitterju.

Tokrat pa so njegova tarča ponovno pripadniki Slovenske vojske, ki so v službi domovine. Zgaga vojsko označuje za gnilo in vojake, ki so izurjeni, opisuje kot nesposobne, neizobražene in skorumpirane učitelje telovadbe. “Sicer sem že leta 1999 v Večeru zapisal, da je treba gnilo Slovensko vojsko, polno nesposobnih, neizobraženih in skorumpiranih učiteljev telovadbe, ki se gredo oficirje, razpustiti in jo z drugimi ljudmi zgraditi povsem na novo,” je zapisal. Norčeval se je tudi iz ministra za obrambo Mateja Tonina in ga označil za “vojačka fašistične Slovenske vojske”, v preteklosti pa ga je označil “kolaborantskega domobrančka”.

Kdo bo pomagal Zgagi, ko bo to nujno potrebno, če vsepovprek žali?
Kot je v preteklosti poudaril portal e-maribor, bo izjemno zanimivo videti, kdo bo zdravil in branil Zgago, ko bo nujno potreboval pomoč. “Fašistične medicinske sestre in fašistična Slovenska vojska? Boljše bi bilo, če bi za Zgago poskrbeli že sedaj, preden bo prepozno. A ne v Kliničnem centru.” so zapisali.

Foto: posnetek zaslona / YouTube

Pri njegovih izpadih na Twitterju je prav težko verjeti, da si je Zgaga v preteklosti prislužil nagrado nemškega medija Deutsche Welle za svobodo govora. Medij je podelil nagrado “vsem pogumnim novinarjem  svetu, ki so zatirani zaradi poročanja o pandemiji”.  Tako imenovani zatirani Zgaga, ki dela zgago predvsem na Twitterju, med svobodo govora očitno šteje tudi sovraštvo in blatenje vsega, kar se spomni.

Napadi na vojsko so se dogajali tudi v času osamosvojitve
Takšni odzivi in pozivi na Slovensko vojsko niso nič novega. Že pred osamosvojitvijo Slovenije so nasprotniki neodvisnosti pričeli z razoroževanjem teritorialne obrambe, uničenje Slovenske vojske, ki je branila domovino, pa je bila vedno njihov cilj. Napadi Zgage zelo spominjajo na čase osamosvojitve, ko so komunisti nasprotovali osamosvojitvi – Zgaga pa kot njihov družbenopolitični delavec meče slabo luč nanje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine