10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Novi slovenski vladi že čestitke iz tujine: Čestitala sta ji avstrijski kancler Sebastian Kurz in ameriško veleposlaništvo v Ljubljani

Nova slovenska vlada premierja Janeza Janše je po potrditvi v DZ že prejela prve čestitke iz tujine. Čestitala sta ji avstrijski kancler Sebastian Kurz in ameriško veleposlaništvo v Ljubljani.

Kurz je na Twitterju zapisal, da čestita premierju Janši ob prisegi njegove vlade, ter dodal, da se veseli sodelovanja z novo slovensko vlado, da bosta državi še okrepili že tako odlične odnose.

Avstrijski kancler je v ločenem tvitu čestital tudi stranki NSi in njenemu predsedniku Mateju Toninu.

Janši in novi slovenski vladi je čestitalo tudi ameriško veleposlaništvo v Ljubljani. “Kot tesna prijateljska država in zaveznica v zvezi Nato se veselimo sodelovanja ob soočanju s trenutnimi in nastajajočimi globalnimi izzivi v času, ko se Slovenija pripravlja na predsedovanje Svetu EU v letu 2021,” so zapisali v sporočilu za javnost.

“Dolgoletno prijateljstvo med našima državama je globoko in veselimo se nadaljnjega tesnega sodelovanja z novo vlado,” so zapisali. Poudarili so, da sodelovanje med državama temelji na skupnih demokratičnih vrednotah in prioritetah, ki vključujejo obsežno obrambno sodelovanje za krepitev nacionalne, regionalne in globalne varnosti, povečevanje trgovinske menjave in investicij za nadaljnji razvoj gospodarskih vezi.

Izrazili so prepričanje, da obstajajo neskončne možnosti za sodelovanje s slovenskimi strokovnjaki na področjih, kot so izobraževanje, znanost in tehnologija, raziskave in inovacije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine