2.9 C
Ljubljana
nedelja, 25 februarja, 2024

Novi poslanec SDS: mag. Dejan Kaloh

Mag. Dejan Kaloh se je rodil 1. februarja 1975 v Mariboru. Leta 2007 je diplomiral na Pravni fakulteti v Mariboru in si pridobil naziv univerzitetni diplomirani pravnik. Znanstveni magisterij je opravil leta 2014 na Fakulteti za podiplomske državne in evropske študije v Kranju. Izvoljen v volilnem okraju Maribor III (27,51 % ali 2478 glasov).

V obdobju druge vlade premierja Janeza Janše je služboval na Ministrstvu za notranje zadeve RS, kjer je bil svetovalec v kabinetu ministra. Samostojno je vodil najzahtevnejše projekte iz delovnega področja ministrstva. V letu 2015 se je zaposlil v Državnem zboru Republike Slovenije in opravlja delo strokovnega sodelavca v poslanski skupini SDS. Od februarja 2016 nudi strokovno pomoč pri Preiskovalni komisiji Državnega zbora o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji.

Kot publicist je napisal več uspešnih knjig, še vedno pa piše kolumne v zvezi z aktualnimi družbenimi temami.

Je velik ljubitelj športa in navdušen pohodnik ter redno trenira plemenito boksarsko veščino. Slovenijo je prehodil po njeni najdaljši diagonali, od Hodoša do Sečovelj, v rekordnih osmih dnevih.

Je poročen in postavlja družino na vrh svojih vrednot. Z ženo Natalio, univerzitetno profesorico, sta ponosna starša 5 let stare hčerke.

Njegovo vodilo: »Vedno bodi dobronameren in išči v ljudeh pozitivne lastnosti ter po svojih močeh prispevaj k boljšemu jutri za vse sodržavljane.«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine