4.2 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Novi obrambni minister Matej Tonin ob primopredaji poslov: Danes se bom sestal s šefom kriznega štaba in civilno zaščito

Na ministrstvu za obrambo je danes potekala primopredaja poslov med dosedanjim in novim obrambnim ministrom, Karlom Erjavcem in Matejem Toninom. Slednji je napovedal, da se bo še danes sestal s šefom kriznega štaba in civilno zaščito ter prioritetno vse začetne aktivnosti podredil soočenju z novim koronavirusom.

 

 
Tako dosedanji kot novi minister sta v izjavi poudarila, da je bila primopredaja poslov opravljena korektno in v skladu z navodili, Erjavec pa se je ob slovesu od slovenske politike in javnega življenja vsem tudi zahvalil za dobro sodelovanje v zadnjih 20 letih njegove politične kariere.

Novi minister za obrambo je medtem izpostavil oba sklepa s prve seje nove vlade premiera Janeza Janše. “Kot ste bili že seznanjeni, je vlada na prvi seji sprejela sklep, v katerem smo razrešili dosedanjo načelnico generalštaba (Alenko Ermenc, op. a.), prav tako pa je bil sprejet sklep, da se za novega direktorja obveščevalno-varnostne službe imenuje Andreja Osolnika,” je dejal Tonin, ki se že danes posveča tekočim poslom.

V tem trenutku ima namreč njegov resor zgolj eno prioriteto, in sicer soočanje z novim koronavirusom. “Po tej primopredaji takoj sledi sestanek s šefom kriznega štaba in civilno zaščito. O vseh nadaljnjih ukrepih boste seveda sproti in ažurno obveščeni,” je zaključil novi minister za obrambo.

Vlada Janeza Janše je bila v državnem zboru potrjena v petek pozno zvečer. Slovenija je tako dobila 14. vlado, ki jo sestavljajo stranke SDS, SMC, NSi in DeSUS, njena prednostna naloga pa je spopadanje z epidemijo koronavirusa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine