25.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Novi minister za zdravje Šabeder podpisal, da v UKC čakajo službe tri dame, ki jih je vzel na ministrstvo

Novi minister za zdravje Aleš Šabeder je, kot so potrdili v Kliničnem centru, tik preden je po dobrem letu vodenja odšel za ministra, tam še podpisal suspenze pogodb o zaposlitvi Luciji Mak Uhan, Maji Strajnar in Poloni Križnar, ki jih je hkrati na zaupanje zaposlil na ministrstvu za zdravje. Praktično to pomeni, da je minister poskrbel, da Mak Uhanova in Strajnarjeva, ki sta mu v UKC pomagali pri vodenju in Križnarjeva, ki je skrbela za odnose z javnostmi, čakajo njihove službe v UKC, ko Šabeder ne bo več minister in bodo posledično izgubile službe v vladi.

 

Bo UKC privilegiran?

Mak Uhanovo si je Šabeder postavil za vodja kabineta na ministrstvu za zdravje, Križnarjeva pa je na ministrstvu prevzela službo za odnose z javnostmi. Dodatno je ta mesec mirovanje pogodbe o zaposlitvi pomočnice generalnega direktorja UKC za pravne zadeve Blanki Česnik Wolf podpisal Teodor Žepič, ki začasno vodi klinični center po odhodu Šabedra. Wolfova je na ministrstvu za zdravje prevzela položaj v.d. generalne sekretarke ministrstva, kar je tudi funkcija, ki je vezana na ministra.

Da vrsto pomembnih funkcionarjev ministrstva za zdravje čakajo službe v ljubljanskem kliničnem centru, je nekoliko spotakljivo, ker ministrstvo vpliva tudi na pomoči in podpore različnim zdravstvenim zavodom po državi, ki poslujejo s primanjkljajem. Takšen je tudi UKC. Mogoče je, da ti funkcionarji ne bodo ravnali povsem nepristransko, ko bodo sodelovali v odločanjih, ki se nanaša na zavod, kjer bodo v prihodnosti zaposleni.

Članek si lahko v celoti preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine