12.2 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Novi minister za finance Andrej Šircelj ob primopredaji poslov napovedal zagotavljanje finančnih sredstev za boj proti koronavirusu

Novi minister za finance Andrej Šircelj je danes prevzel posle od predhodnika Andreja Bertonclja. “Temeljni ukrepi na področju javnih financ bodo usmerjeni v zagotavljanje finančnih sredstev, ki bodo namenjena zajezitvi in odpravi posledic epidemije” novega koronavirusa, je poudaril novi minister.

 

Bertoncelj je ob predaji poslov poudaril, da javne finance zapušča v dobri kondiciji, a se zaveda, da nova ekipa delo prevzema v zahtevnem obdobju in da jih čaka težko delo. “Pred novo vlado in pred novim finančnim ministrom so veliki izzivi in v dobro državljanov in Slovenije jim želim uspešno delo,” so njegovo izjavo na ministrstvu povzeli v sporočilu za javnost.

“Zavzemal se bom, da bodo javne finance ostale stabilne in vzdržne ter da bomo javni dolg uspešno zniževali še naprej,” je dejal Šircelj. Dodal je, da vlado v prihodnjih dneh, tednih in mesecih čakajo veliki izzivi, saj se posledice širjenja koronavirusa že odražajo tudi na področju javnih financ in finančnega sistema.

Prepričan je, da se bo nova ekipa ministrov z izzivi uspešno spopadla.

Vlada Janeza Janše je bila v državnem zboru potrjena v petek pozno zvečer. Slovenija je tako dobila 14. vlado, ki jo sestavljajo stranke SDS, SMC, NSi in DeSUS, njena prednostna naloga pa je spopadanje z epidemijo koronavirusa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine