4.2 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Nove razsežnosti afer SOVA: Nadaljnje nepravilnosti pri zaposlitvi lepe Nataše

Po najnovejših informacijah Požareporta prihajajo na dan nove in nove nepravilnosti glede njene sporne zaposlitvena SOVI. Kot piše omenjeni medij, teh nepravilnosti ne bo mogel prikriti niti inšpektorat za javni sektor, čeprav sodi neposredno pod ministrstvo za javno upravo, ki je prek ministra Rudija Medveda v rokah Liste Marjana Šarca.

Kot navaja Požareport, med  zdaj na novo znane nepravilnosti  sodi tudi ta, da postopka sporne zaposlitve gospe Hribar naj ne bi izvedla pristojna kadrovska služba, ampak vodja pravnega sektorja na Sovi, gospod A. B. (polno ime in priimek sta znana uredništvu Požareporta), ki naj bi sodil med zaupnike direktorja Sove Rajka Kozmelja. Poleg tega naj bi na nezakonitost postopka zaposlitve Nataše Hribar Sovo uradno opozoril celo SPIZ (Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije), ker je bila Hribarjeva med zamenjavo službe na bolniški. Vrh vsega Nataša Hribar pred zaposlitvijo na Sovi menda tudi ni opravila obveznega zdravstvenega pregleda.

Kot piše Požareport, se v luči na novo znanih podatkov o sporni zaposlitvi Nataše Hribar na SOVI, potrjuje, da je premier Šarec, ko je zatrjeval, da je bila zaposlitev N.H. izvedena zakonito, lagal.

Več preberite na POVEZAVI.

Zadnje novice

Sorodne vsebine