22.3 C
Ljubljana
četrtek, 11 avgusta, 2022

Nova24TV znova tarča napada!

Piše: Sara Kovač

Čeprav je glavnina slovenskih medijev naklonjenih levici, nekateri očitno ne prenesejo, da obstaja nekdo, ki si drzne opozoriti na drugo plat kovanca. To je mogoče trditi za neznanca oziroma neznanko, ki se je pred Predsedniško palačo v Ljubljani spravil nad parkiran avto Nove24TV. Je to oblika depolitizacije medijev, kot jo je napovedovala nova oblast?

Medtem ko je televizijska ekipa naše televizije pokrivala enega izmed dogodkov v Predsedniški palači, je nekdo v službeni avtomobil Nove24TV zalučal jajce. Ob tem bo zanimivo spremljati odzive vodilnih politikov levice ob napadu na medij, saj so pred volitvami obljubljali bolj strpno družbo.

Kaže, da je to ta na veliko opevana “strpnost”, ki naj bi jo s seboj prinesla nova oblast. Ker pa je bilo mogoče že pred samim uradnim nastopom mandata videti napoved revanšizma, ne čudi, da ljudje (konkretneje njihovi privrženci) sledijo tovrstnemu zgledu. Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob je namreč dejal, da je napočil čas, da se iz javnega prostora spravi medije, kot je Nova24TV, ker naj bi se s tem prepodilo tudi sovraštvo. V prevodu pa se v resnici želijo spraviti na tistega, ki si drzne opozarjati na nepravilnosti izbrancev globoke države.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Vir: Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine