12.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Nova24tv: “Politična analitičarka” Maja Sunčič naj se sama pogleda v ogledalo!

Maja Sunčič je pred nekaj dnevi v Reporterju objavila svojo kolumno, s katero ni javnosti sporočila nič drugega kot to, da s svojim besedičenjem ne spada med “raziskovalne novinarje”, kamor se šteje, ampak kar za gostilniško mizo in v tovrstne pogovore. Medtem ko pljuva po vsakomer, ki ji pride na pot, pa se ji je v enem izmed preteklih intervjujev ob preprostem vprašanju, kaj pravzaprav dela kot raziskovalka, precej zataknilo. V eni izmed prejšnjih kolumn je celo uporabila frazi, da nekdo “meša drek” in da je Matej Tonin “politična prostitutka”, v zadnji kolumni pa je napadla Janeza Janšo, češ da “sedi križem rok, drži figo v žepu in čaka”. Sunčičeva očitno, kot samooklicana politična analitičarka, nima razčiščenih osnovnih dejstev dogajanja v politiki, ampak kritizira brez vsakršne podlage in dostojanstva.

V kolumni z naslovom “Čas je, da se Janez Janša pogleda v ogledalo” je nanizala vrsto neresničnih dejstev in s tem pokazala, da kot kvazi politična analitičarka ne razume ravno političnega dogajanja. Očitala mu je namreč, da je “sedel križem rok in čakal, da bo lahko s prstom spet pokazal na druge”. Naj ji pojasnimo, da medtem ko je imel Šarec osnutek koalicijske pogodbe na enem listu, je imel Janša celotno koalicijsko pogodbo pripravljeno za programsko usklajevanje – temu bi težko rekli sedenje križem rok in pasivna drža, kot obtožuje Sunčičeva.

Očitala mu je tudi, da vseskozi vsiljuje Viktorja Orbana, “volivci pa so mu jasno povedali, da tega nočejo”. Res? S tem, ko je vsak četrti volivec glasoval za Janšo? Zanimivo je, kako levičarji enostavno in lahkotno, čeprav se “zavzemajo za pravice ljudi”, zavrnejo voljo in željo ljudstva in mu vsiljujejo svoje ideologije. Tu se Sunčičeva ni zaustavila, Janšo je zmerjala še z birokratom, da svoje neuspehe poskuša prevaliti na druge (morda je zanjo neuspeh biti zmagovalec volitev?) in da po tihem navija za predčasne volitve, kjer bi izboljšal rezultat. Tudi sam proces izbire mandatarja in usklajevanja strank ji je tuj, kar ji je očital tudi Žan Mahnič.

Ogorčenje nad njeno kolumno pa so mnogi izrazili tudi na družabnih omrežjih, nekateri so celo zapisali, da bodo odjavili naročnino na Reporter, spet drugi so ji očitali, naj si sname masko. Sunčičeva pa bi se lahko zamislila nad pregovorom, ki pravi – kaj vendar gledaš iver v očesu drugega, bruna v svojem očesu pa ne opaziš -; najprej naj se sama pogleda v ogledalo, preden to priporoča drugemu.

A. G.

Zadnje novice

Sorodne vsebine