-1.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Nova umazanija Odlazkovih plačancev: Tožilstvo očitno predvsem zaradi Reporterjevega aktivizma preiskuje domnevne grožnje v oddaji Nova24TV, Akos očitno kar na njihov predlog sprožil inšpekcijski postopek

Piše: Tomaž S. Medved.   

Pristojno tožilstvo obravnava izjavo v oddaji Kdo vam laže, ki jo na Nova24TV vodi Boris Tomašič, je včeraj za Reporter potrdilo vrhovno državno tožilstvo. Inšpekcijski postopek je uvedla tudi agencija za telekomunikacijska omrežja in storitve (Akos). Tomašiča je prejšnjo sredo v studio namreč poklical gledalec, ki je pozval k obračunu z orožjem, danes poroča STA.  

Že včeraj smo poročali o tem, kako Reporterjev dežurni kruhoborski »novinar« Igor Kršinar v slogu Domna Saviča in Marjana Šarca tako rekoč ustrahuje podjetja, ki oglašujejo na Nova24tv in v Demokraciji. Češ do kdaj mislite oglaševati v medijih, ki širijo nestrpnost.

Seveda se niso ustavili samo pri tem, pač pa so začeli svoje nekdanje novinarske kolege – spomnimo, Kršinar je bil nekdaj celo predsednik Združenja novinarjev in publicistov – celo zavestno »špecati« policiji, tožilstvu ter inšpekcijam. In to celo v precej hujši meri kot pisuni v izvirno tranzicijsko-levičarskih medijih. Na vrhovnem državnem tožilstvu so namreč včeraj za Reporter odgovorili, da “omenjeno zadevo že obravnava pristojno državno tožilstvo”. Zaradi interesov postopka pa zadeve podrobneje niso mogli pojasnjevati, še poroča STA.

Primer je pod drobnogled vzel tudi Akos, ki preiskuje, ali je prišlo do spodbujanja nestrpnosti. »Postopek je še v teku, takoj ko bo zaključen, bo agencija o tem obvestila javnost na svoji spletni strani,« so še dodali za Reporter.

Seveda pa je jasno, da gre podobno kot pri napihnjeni aferi z naslovnicami Demokracije ter gloso Aleksandra Škorca za povsem nov napad na medijsko svobodo in poskus utišanja medijev, ki ne delujejo pod taktirko sedanje koalicije in njenih botrov iz ozadja. Ob tem je posebej tragikomično, da je vlogo prvoborca v tem absurdnem križarskem pohodu prevzel nekdaj »desni« Reporter.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine