12 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 septembra, 2021

Nova politična stranka Naša dežela je dobila predsednico Aleksandro Pivec

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Na pobudo nekdanje predsednice DeSUS in kmetijske ministrice Aleksandre Pivec in njenih somišljenikov je bila na današnjem digitalnem ustanovnem kongresu ustanovljena nova politična stranka Naša dežela. Za predsednico je bila izbrana Pivčeva, ki napoveduje politiko povezovanja, dialoga, sodelovanja in višanja ravni politične kulture v Sloveniji.

Gibanje Za ljudi se je danes na ustanovnem kongresu preimenovalo v politično stranko z imenom Naša dežela. Na prvi pogled gre za zeleno stranko, ki bo nagovarjala tudi upokojence in kmete.

Za predsednico je bila izvoljena dr. Aleksadndra Pivec, ki napoveduje politiko povezovanja, dialoga, sodelovanja in višanja ravni politične kulture v Sloveniji. “S takšnimi načeli bomo tudi delovali kot nova stranka. Z močnim prepričanjem, da se mora politika umakniti ideologijam in se vrniti ljudem,” je dejala v nagovoru delegatom. “Povezani smo s ciljem, da ustvarimo drugačno politiko. Poiskati želimo novo pot. Pot, na kateri se lahko kot narod znova povežemo in poenotimo glede ključnih strateških usmeritev in prioritet, na osnovi katerih si bomo zastavili jasne cilje. Cilje, ki so pomembni za našo deželo in naše ljudi,” je dejala v nagovoru.

V stranki nekaj uveljavljenih imen
Ustanovni kongres je potekal prek videokonference z neposrednim prenosom na spletu. Odločitve so sprejemali z glasovanjem delegatov na daljavo z 21 lokacij po državi pod vodstvom predsednika delovnega predsedstva Danila Burnača, nekdanjega direktorja Mariborskega vodovoda, piše STA. Na ustanovnem kongresu je bilo prisotnih 173 od skupno 210 povabljenih delegatov. Med videnimi so bili nekdanja podpredsednica DeSUS Anita Manfreda, nekdanji uradni govorec DeSUS Janez Ujčič, mariborski občinski svetnik Miha Recek in direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec.

Kongres stranke Naša dežela. (Foto: YouTube)

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine