17 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Nova manipulacija časopisa Delo z bralci! Po njihovo prebivalce ob Kolpi bolj kot ilegalni migranti sami moti kar ograja?!

Medtem ko nedovoljeni vstopi v Slovenijo in kriminalna dejanja ilegalnih migrantov na njenem območju ne pojenjajo, osrednji slovenski levičarski mediji še vedno kar tekmujejo v tem, kateri bo bolj prikril migrantsko krizo oziroma negativne vplive, ki jih ta ima za slovenske državljane. Kot primer navedimo, da so v časniku Delo, ki je v lasti tajkuna in člana Forum 21 Stojana Petriča, objavili članek, v katerem želijo prikazati, da ograja na slovensko-hrvaški meji Belokranjce bolj moti od samih ilegalnih migrantov.

 

Čeprav slovensko-hrvaška meja zaradi množičnega pritiska ilegalnih migrantov dobesedno poka po šivih, njihova kriminalna dejanja ob meji in tudi v notranjosti Slovenije pa se vrstijo eno za drugo, slovenski levičarski mediji, kot kaže, še vedno želijo kar najbolj prikriti negativne vplive, ki jih vse to ima za slovenske državljane. V torek so tako v časniku Delo objavili osrednji članek z naslovom “Prebivalce ob Kolpi bolj kot migranti moti ograja”, v katerem se ponovno sprenevedajo glede resnosti, ki jo za Slovenijo predstavljajo množične ilegalne migracije.

Vsakdanje življenje pregovorno gostoljubnim Belokranjcem se je precej spremenilo – zdaj hišna vrata zaklepajo, vendar nekatere bolj kakor migranti motijo ograje,” v omenjenem članku med drugim ugotavlja novinar Bojan Rajšek. Vse to glede na pogovore z nekaj prebivalci Bele krajine ter tamkajšnjimi turisti, ki sicer večinoma govorijo o vsem drugem, le ograji ne. Klub novinarjevi glavni ugotovitvi, da prebivalce ob Kolpi bolj kot ilegalni migranti moti ograja, je celo iz omenjenega članka samega jasno, da se Bela krajina zaradi migrantske krize sooča s popolnoma neobvladljivimi razmerami. V njem so namreč opisane tudi številne težave domačinov zaradi ilegalnih prehodov meje, a obenem ni poudarjeno, da bi bilo teh, če ograje ne bi bilo, še veliko več. Tudi sicer je članek pisan praktično popolnoma v navzkrižju z glavnim sporočilom večine poročil iz Bele krajine, iz katerih je jasno razvidno, da se tamkajšnji domačini zaradi številnih kriminalnih dejanj “revnih” ilegalnih migrantov, ki po gozdovih in travnikih za seboj puščajo na tisoče kilogramov oblek in obutve, vedno bolj bojijo za svoja življenja in življenja bližnjih.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine