15.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Nov udarec Titu Turnšku: župan šoli odsvetoval, da učenci sodelujejo na borčevski proslavi

Potem ko so krajani KS Bitnje odklonili, da bi prispevali denar za vsakoletno borčevsko proslavo na Planici nad Kranjem (TUKAJ), je Tit Turnšek, predsednik ZZB za vrednote NOB, dobil nov udarec. Moravški župan Milan Balažic je šolarjem odsvetoval nastop na proslavi ob dnevu upora proti okupatorju v Češnjicah, ki jo ob partizanskem spomeniku že leta organizira Združenje borcev za vrednote NOB Moravče, poroča portal Siol (TUKAJ).

Po poročanju portala Balažic pravi, da sicer ne nasprotuje vrednotam NOB, »ampak proslavi, ki naj bi jo tokrat zlorabili za predvolilni shod stranke Socialni demokrati (SD)«, saj bo na prireditvi 26. aprila govornica Tanja Fajon.

Predsednik zveze borcev Moravče Martin Rebolj se brani, da je bila Fajonova izbrana zato, ker je že večkrat nastopila v Moravčah in je bila dobro sprejeta.

Ravnateljica moravške šole je za Siol pojasnila, da se je za odpoved sama odločila, ker želi, da šola ostane odprt prostor za vse. »Tudi sama se bom umaknila s tovrstnih dogodkov, če bom presodila, da gre za politične obračune,« je še dejala za omenjeni portal.

Zadnje novice

Sorodne vsebine