23.8 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

“Nov” obraz Šarčeve vlade postala hčerka vplivnega sindikalista, ki je v zadrego že spravila Franceta Arharja!

Nova predstavnica za odnose z javnostmi v kabinetu ministra za finance Andreja Bertonclja je postala Petra Mišič. Ob tem pa je potrebno opozoriti, da nikakor ne gre za nov obraz, ampak za staro znanko medijev, ki je svojemu nekdanjemu delodajalcu naredila veliko sramoto. Očitno pa so tovrstne kompetence v novi vladi zaželene.

 

Mišičeva se je kot piarovka izkazala s ‘kopipejstanjem’ Janeza Drnovška v predsedniškem štabu predsedniškega kandidata Franceta Arharja. Ob tem pa ni nič čudnega, da se na visok položaj v vladi, ki jo vodi imitator Janeza Drnovška, zavihti ženska, ki ga je kopirala.

Bilo je davnega leta 2002, a piarovska kariera Mišičeve še do današnjih dni ni zacvetela. Za tiste, ki ste pozabili, Škandal24 povzema zapis iz tednika Mladina, ki je Mišičevo leta 2002 postavil za primer slabega piarovstva. Njen piarovski amaterizem so povzeli takole: “Večer je opravljal anketo med predsedniškimi kandidati, njena tema pa je bila problematika o nekdanjih varčevalcih Ljubljanske banke iz Hrvaške in Bosne in Hercegovine. Večerova anketa je bilo čisto običajna, s predvidljivim vprašanjem in s pričakovanimi odgovori. Janez Drnovšek je radovedne novinarje napotil kar na svoje spletne strani, o tem je namreč govoril na tiskovni konferenci 11. septembra, očitno v dobrem mesecu dni svojega mnenja ni spremenil. Zato pa je Franc Arhar ubral drugo taktiko, odgovor mu je spisala ekipa iz volilnega štaba, on ga je le prebral in zgolj simbolično popravil. Zgodba o Večerovi anketi je na prvi pogled nezanimiva, pisne odgovore politikom velikokrat pišejo različni strokovnjaki, saj oni, kar je razumljivo, nimajo niti dovolj časa niti dovolj znanja, da bi kot kakšna modra sova odgovarjali na vsa vprašanja tega sveta. Vendar je bil Arharjev odgovor novinarjem Večera pravi piarovski kolaps. Med Arharjevim in Drnovškovim odgovorom namreč obstaja osupljiva podobnost, eden je senca drugega. Pravzaprav sta odgovora dobesedno enaka. Arharjevi piarovci so se pač zapeljali na internet, prekopirali Drnovškovo mnenje o varčevalcih, ga zgolj simbolično posuli s tehničnimi popravki in ga skupaj z Arharjevim podpisom poslali na Večer. In Arhar ni izpadel kot moder in zrel finančni strokovnjak, vreden zaupanja volivcev, pač pa kot plagiator, nekredibilni prepisovalec in oseba, nevredna volivčevega glasu. Takoj ko je bila nerodnost odkrita, so se Arharjevi svetovalci posuli s pepelom.Mladina je tedaj zapisala: “Mišičeva se je znašla v težkem položaju, njen greh je velik, že tako slab položaj Franca Arharja pa se je še poslabšal.”

Objava novic s podnaslovom: Ni za objavo

Sodeč po profilu na Twitterju se je Mišičeva zatekla v projekte, kjer je vsebinsko piarovsko promovirala obleke in hrano. Njena usposobljenost za finančna sporočila je najbolj razvidna na spletni strani ministrstva, kjer so v ponedeljek objavili sporočilo s podnaslovom: Ni za objavo …

Ima znanega očeta

Požareport se je pred več kot desetimi leti razpisal o očetu Mišičeve, ko je ta opisoval dogajanje na časniku Delo. “Poseben status naj bi na Delu imela Petra Mišič, hčerka znanega sindikalista Braneta Mišiča, ki jo je v Delovo stolpnico, imenovano črna vdova, pripeljal prvi človek Pristopa Franci Zavrl. Uradno je zaenkrat še vedno direktorica marketinga, neuradno pa brez vsakršnih pooblastil. Pooblastila ji je vzel že Slivnik, zaradi neposlušnosti in neupoštevanja avtoritete uprave, hudo težavna pa naj bi bila tudi do ostalih sodelavcev.”

Glede na to, da nenavadnemu kadrovanju v Šarčevi vladi ni videti konca, se človek vpraša, koga vse bodo še aktivirali na visoke položaje, ki jih financiramo vsi slovenski davkoplačevalci?

H. M.

Zadnje novice

Sorodne vsebine