16.4 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

Notranji minister Aleš Hojs: “Policijski sindikat Slovenije se bolj kot za same policiste zavzema za neke politične cilje!”

Potem, ko je Policijski sindikat Slovenije napovedal stavko je minister za notranje zadeve Aleš Hojs poudaril, da je zelo nerazumljivo in neopravičljivo, da se sindikat spušča v stavko ravno v  dneh, ravno v času, ko smo v najhujši epidemiološki krizi stoletja te države. Ta sindikat in to sem tudi že javno povedal, je skozi celotno obdobje tega časa odkar sem na ministrstvu pokazal, da ima izrazito tendenco političnih stališč. Bolj kot za same policiste policiste se zavzema za  neke politične cilje,” je povedal jasno v Temi dneva na Nova24TV. 

 

V pogovoru se je najprej dotaknil same ureditve okrog Božiča in novega leta, ko bo v veljavi policijska ura. “Odločitev je padla na račun stanja epidemije v katerem trenutno smo. Novoletna rajanja ali božična srečanja po polnočnicah so vedno neko druženje, pristen kontakt, neko zabavno veselo druženje. Seveda vse to je potencialna nevarnost za ponovno širitev koronavirusa,” je opozoril minister Aleš Hojs in ob tem dodal, da so se iz tega razloga odločili, da omejitev gibanja v nočnem času  ostane.

Seveda pa po besedah Hojsa ne moremo mimo tistega, da kljub temu, da bi mnogi upoštevali vsa epidemiološka priporočila, je kar nekaj takih, ki tej vladi seveda želijo nagajati in bi s to izjemo stali na mestnih trgih ali pa kje drugje in seveda tistim, ki bi to preverjali, govorili, da zgolj prihajajo in odhajajo do svojih najbližjih. “Letošnje leto, tako božič kot novo leto, bosta drugačna in verjamem, da ljudje razumejo, da trenutno ni drugega izhoda kot stvari še nekoliko zaostriti glede na to, da so številke okužb relativno slabe.”

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine