-3.1 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

MEŠČANI, POZOR! Nasilni migrant, ki je z nožem napadel varnostnike, vrnjen v ljubljanski azilni dom, oblast mu dovoli tudi izhode! Če greste v center, imejte s seboj kaj samozaščitnega!

Potem ko smo pred dnevi poročali, da je v Azilnem domu Vič v Ljubljani nasilen migrant z nožem dvakrat napadel varnostnike, po čemer ga je odvedla policija, se je, kot kaže, zgodilo nepredstavljivo. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah je bil namreč omenjeni migrant že izpuščen in zapora ter vrnjen v ljubljanski azilni dom, kjer ima pravico do prostih izhodov, prav tako kot številni drugi tamkajšnji prosilci za azil. Kar še enkrat dokazuje privilegiran položaj ilegalnih migrantov, katerih prestopki niso ustrezno sankcionirani.

Več kot očitno je, da se naši organi pregona iz eskalacij ilegalnih migrantov niso ničesar naučili.V bistvu bi take nasilneže morali nemudoma izgnati iz Slovenije v njihove “usrane luknje”.

Nasilni migrant spet v Azilnem domu Vič

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah so namreč iz zapora izpustili razvpitega prosilca za azil Ibrahima, ki je nedavno z nožem grozil in napadel varnostnike v Azilnem domu Vič v Ljubljani. Kot da že vse napisano ne bi bilo dovolj, so nasilneža ponovno namestili kar v ljubljanski azilni dom, kjer ima celo pravico do prostih izhodov, prav tako kot številni drugi tamkajšnji prosilci za azil. Omenjeno še enkrat dokazuje privilegiran položaj ilegalnih migrantov, katerih prestopki pri nas niso ustrezno sankcionirani.

Dejstvo o ponovni namestitvi Ibrahima v Azilni dom Vič v Ljubljani je še kako zaskrbljujoče in predvsem nerazumljivo. Ilegalni migrant namreč zaradi svoje nasilnosti predstavlja neposredno grožnjo vsem zaposlenim pa tudi drugim prosilcem za azil, ki se nahajajo v azilnem domu. Še najbolj so pri tem zagotovo zaskrbljeni tamkajšnji varnostniki iz družbe Galekom, ki so bili že večkrat deležni njegovih groženj in napadov. Predvsem njihovim posredovanjem se gre tudi zahvaliti, da se doslej še noben od Ibrahimovih napadov za nikogar ni končal tragično.

Po informacijah našega zanesljivega vira naj bi omenjenega migranta iz azilnega doma v Ljubljani tako hitro izpustili na prostost, ker naj se ne bi zavedal svojega dejanja, bil naj bi pod vplivom zdravil?!

Varnostnike napadel z 20-centimetrskim nožem

Do najhujšega je prišlo 25. julija 2019, ko je Ibrahim napadel varnostnike z 20-centimetrskim nožem, ki ga je imel zavitega v brisači. Ta nož so mu nato varnostniki odvzeli, a napasti je poskusil s še enim. Šele zatem so varnostniki posredovali s solzivcem, na kraj dogodka pa je prišla tudi policija, ki je Ibrahima odvedla. V Galekomu so zoper omenjenega prosilca za azil zaradi prestopka takoj ukrepali. “Zoper njega je bila podana kazenska ovadba za poskus umora varnostnika,” so takrat sporočili. Vse to pa, kot kaže, ni bilo dovolj, da bi slovenski varnostni organi pod vodstvom notranjega ministra Boštjana Poklukarja problematičnega prosilca za azil dokončno distancirali od ljubljanskega azilnega doma.

Ob tem pa seveda nikakor ne gre spregledati, v kako nevarnih razmerah in predvsem z nevarnimi ljudmi se srečujejo varnostniki in ostalo osebje v ljubljanskem azilnem domu. Znano je, da imajo pravosodni varnostniki poseben dodatek za nevarnost, ga bodo dočakali tudi varnostniki v azilnih domovih?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine