30.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Nore blodnje Tanje Fajon – klerofašizem kot pojav ne obstaja!

Potem, ko je nekdanji notranji minister in poslanec dr. Vinko Gorenak evropsko poslanko Tanjo Fajon opozoril, da se je na pobeljenem zidu pobreške cerkve v Mariboru po mesecu dni, v imenu tako imenovane svobode govora, pojavil napis “Smrt klerofašistom!”, in jo obenem pozval, da naj obsodi poziv k usmrtitvi, se je odzvala tudi Fajonova in v svojo obrambo zatrdila, da obsoja prav vsak poziv h kakršnemukoli nasilju nad komerkoli in ob tem dodala, kako naj bi klerofašizem predstavljal pojav, proti kateremu se je potrebno boriti, čeprav ta sploh ne obstaja in se je kot “žaljivka” v Sloveniji obdržal kot nadaljevanje kulturnega boja proti Cerkvi iz časov prejšnjega režima.

 

Tanja Fajon se je odzvala na zapis nekdanjega ministra in poslanca Vinka Gorenaka, ki je na Twitterju zapisal: “Če ste spregledali naj vas opozorim na tole, kar se je zgodilo dan ali dva nazaj: https://maribor24.si/lokalno/pobreska-cerkev-spet-tarca-grafitarjev… Jaz pozivanje k usmrtitvi nekoga OSTRO OBSOJAM. Vas lahko prosim, da to naredite tudi vi. Do sedaj ste na take pozive vedno ostro reagirala.”

Splošna obsodba vsega nasilnega in nato – klerofašizem!
“Dragi Vinko, ostro obsojam prav vsak poziv h kakršnemukoli nasilju nad komerkoli. To seveda ne spreminja dejstva, da je klerofašizem pojav, proti kateremu se je treba boriti. Vsaj upam, da nočete še ene velike vojne in holokavsta. Hočemo drugačen svet. Svoboden in solidaren,” je v odzivu zatrdila Fajonova in to kljub temu, da o obstoju klerofašizma v Sloveniji ni sledu. Gorenak se je na odziv Fajonove odzval: Splošna obsodba….tudi prav, a pričakujem, da boste drugič sama reagirala tudi na takšne pojave, brez da vas kdo na to spomni.” Pri tem je poudaril, da kot državljan pričakuje, da se obsodi vse pojave  nestrpnosti in pozivanja k nasilju.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Morda vas zanima tudi:

Žalostna izpoved upokojenke: Saj bi privarčevala, da državi, ko bom umrla, ne bi naredila stroškov, a manj kot en jogurt pa res ne morem jesti

Streljanje blizu meje, eden od ilegalnih migrantov težko ranjen prepeljan v bolnišnico!

Pretresljiva izpoved gasilca Anžeta: »Osebi izstrelilo na cesto, ležali sta 20 metrov narazen, kasneje sem izvedel, da so doma majhni otroci čakali na starša.«

V novi Demokraciji: Med kladivom in nakovalom: kako do svojega stanovanja?

Zadnje novice

Sorodne vsebine