9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

No, se je že začelo: župan Arsenovič na mestni občini že zaposlil svojega prijatelja, ovadenega zaradi goljufije!

Novi mariborski župan Saša Arsenovič je na Mestni občini Maribor že zaposlil svojega prijatelja, podjetnika Matjaža Štandekerja, ki pa je ovaden zaradi goljufije. Ob vsem tem pa pri Večeru povsem nepresenetljivo molčijo, prav to trobilo globoke države je med najbolj zaslužnimi, da je Arsenovič na oblasti!

 

Novi mariborski župan Saša Arsenovič, ki je med drugim znan po zadolženosti svojih podjetij, prav tako pa je pred leti med pretepom natakarju odgriznil del ušesa, kar ne neha razburjati. Kot poroča Požareport, je v svojem kabinetu med prvimi zaposlil podjetnika Matjaža Štandekerja, in to takoj po prvi seji novega mestnega sveta, 21. decembra. Tega je policija že obravnavala, in sicer zaradi suma goljufije. Štandeker naj bi pred sedmimi leti s svojim podjetjem Brezžična zvestoba d.o.o. več sto gospodinjstvom zaračunal 150 evrov, za kar naj bi ponudil dostop do širokopasovnih storitev. Poleg Štandekerja sta bila ovadena tudi preostala solastnika omenjenega podjetja, Miodrag Kotlajić in Radomir Kotlajić.

Tudi naslednjima poskusoma podjetništva Štandekerja slabo kaže

V času poslovanja Brezžične zvestobe je bil po poročanju Požareporta Štandeker uradno prijavljen kar na Polskavi, kjer so Arsenovičevi starši imeli vikend, ki pa naj bi ga kasneje prodali. Štandeker, ki je bil tudi kandidat na listi Arsenoviča, je bil v času kandidature prijavljen na Maistrovi ulici v Mariboru, a po poročanju Požareporta naj bi dejansko živel na Ulici Eve Lovše, kjer imata sedež podjetji Finančna d.o.o. in še novejše Matiks d.o.o., ki ju Štandeker zastopa kot direktor. Kot vse kaže, niti njegova nadaljnja poskusa podjetništva nista bila ravno uspešna, obe podjetji komajda poslujeta, kakor pričajo tudi podatki o poslovanju, ki jih prilagamo v nadaljevanju. Formalni lastnik obeh podjetij je sicer javnosti neznani Nik Štandeker.

Matiks d. o. o.

Matiks d. o. o.

Finančna d. o. o.

Finančna d. o. o.

http://nova24tv.si/wp-content/uploads/2019/01/1546839639_5791238.png 600w” sizes=”(max-width: 930px) 100vw, 930px” width=”930″ height=”621″>

Finančna d.o.o.

Izogiba se novinarjem Požareporta, rdeči Večer pa o vsem skupaj molči
Kot poroča Požar, pa se Štandeker izogiba novinarjem, na občini pa naj bi prevzel vse morebitne sumljive posle, s katerimi se ukvarja Arsenovič. Za sumljive posle Štandekerja so vedeli tudi na mariborskem časopisu Večer, kjer so 9. maja 2013 sami objavili daljši članek o goljufanju Brezžične zvestobe ter pri tem omenili tudi kazensko prijavo zoper Štandekerja. A pri rdečem trobilu globoke države Večer, kjer so med bolj zaslužnimi za zmago Arsenoviča, nepresenetljivo molčijo!

J. Ž.

Zadnje novice

Sorodne vsebine