16.2 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

NIJZ s sms-sporočilom državljane vabi k prenosu aplikacije #OstaniZdrav

Nekatere Slovenke in Slovence je danes presenetilo sms-sporočilo, s katerim jih Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) vabi k prenosu aplikacije #OstaniZdrav. NIJZ je namreč k sodelovanju povabil vse slovenske mobilne operaterje, ki so svojim uporabnikom delili kratko sporočilo, je zapisano na spletni strani inštituta.

 “Spoštovani! Pomagajte zajeziti širjenje novega koronavirusa in si čim prej naložite aplikacijo #OstaniZdrav. Aplikacija je pomembna za vašo obveščenost o tveganju okužbe. Pomaga vam preprečiti, da bi z virusom nevede okužili svoje najbližje in lahko tudi najbolj ranljive,” je zapisano v sms-sporočilu, poleg pa je bila vključena spletna povezava za prenos aplikacije.

NIJZ pri tem ni imel dostopa do telefonskih številk državljanov, tudi sam prenos in uporaba aplikacije sta popolnoma prostovoljni, so ob tem zagotovili na NIJZ.

Kot so dodali, je več informacij v zvezi z aplikacijo na voljo v centru za pomoč pri uporabi aplikacije na telefonski številki 080 17 87 ali preko elektronske pošte [email protected]

Uporabnikom naprav s sistemom android je aplikacija za obveščanje o stikih z okuženimi s koronavirusom na voljo od 17. avgusta, v prvem tednu pa si jo je naložilo 37.400 uporabnikov. Uporabnikom pametnih naprav z operacijskim sistemom iOS pa je aplikacija na voljo od 1. septembra.

Zadnje novice

Sorodne vsebine