18.7 C
Ljubljana
torek, 27 julija, 2021

NIJZ priznal: Eržen v funkciji direktorja sodeloval na strankarskem dogodku SD

Kot je znano, je vlada takoj po prevzemu poslov poskrbela za zamenjavo na vrhu Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter za vršilca dolžnosti imenoval nekdanjega direktorja omenjene ustanove Ivana Eržena. A kot kaže, je bila to dokaj slaba kadrovska poteza, saj so z njo prišli iz dežja pod kap. Če je prejšnja direktorica Nina Pirnat, sicer vidna članica SD, inštitut usmerjala v nevarne vode – med drugim je dajal napačne napotke zdravniku, ki se je iz Italije vrnil v Metliko, na račun tega se je koronavirus razširil in tudi že terjal krvni davek – sedaj Eržen daje intervjuje za levičarske medije in celo sodeluje na strankarskih dogodkih.

 

Židanova SD je namreč v ponedeljek organizirala nekakšno videokonferenco z naslovom »Javno zdravje v času epidemije« (TUKAJ), na kateri je med drugim sodeloval tudi Eržen, skupaj z Brigito Skela Savič, Francem Trčkom in zdravnikom Andrejem Lazarjem. Na NIJZ smo se obrnili z novinarskim vprašanjem, ali je Eržen tam sodeloval v svojem imenu ali v imenu NIJZ. Odgovorili so nam naslednje: »Prim. prof. dr. Ivan Eržen je na konferenci, ki so jo organizirali Socialni demokrati, sodeloval kot strokovnjak NIJZ in ne v svojem osebnem imenu. Zaenkrat nismo prejeli povabila drugih parlamentarnih strank. V kolikor pa bi ga, bi se na vabilo vsekakor odzvali. Sodelovanje z odločevalci je namreč ena izmed ključnih nalog NIJZ, kot izhaja tudi iz Zakona o zdravstveni dejavnosti.«

Povedano drugače: na NIJZ so priznali, da se je Eržen udeležil strankarskega dogodka, seveda v SD, ki je formalno v opoziciji. Vendar je Eržen z intervjujem v Mladini napadel vlado, ki ga je postavila na položaj. Kdo zdaj koga vleče za nos?

Zadnje novice

Sorodne vsebine