1.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Ni zime za Eskime: nova služba v državni upravi za pravkar odstopljeno ministrico?

Piše: G. B. 

Šesti oktober 2023 je bil tisti dan, ko je svoj odstop najavila ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik. Nekaj dni kasneje se je z njenim odstopom seznanil DZ, a kot kaže, ni bila dolgo časa brezposelna. 

Če namreč držijo podatki na družbenih omrežij, je nekdanja ministrica že kakšen teden zaposlena kot sekretarka na Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja.

vir: družbena omrežja

Seveda smo na omenjeno agencijo poslali tudi vprašanje, ali je nekdanja ministrica res zaposlena tam. Kot je znano, je odstopila brž po tistem, ko je SDS vložila interpelacijo o njenem delu. Do razprave o interpelaciji pa seveda ni prišlo. Predvsem so se pojavljali očitki o visokih stroških službene poti delegacije ministrstva v New York, ki je državo stala nekaj več kot 33.000 evrov, pa tudi v zvezi s potekom razpisa za nevladne organizacije. Ne glede na to pa je zatrjevala, da je njena vest čista in je vse potekalo zakonito.

Na omenjeni agenciji je bila Ajanović Hovnik že zaposlena pred prihodom na ministrstvo. Očitno so delovno mesto v času njene odsotnosti “hranili” zanjo. To potrjuje tudi odgovor, ki smo ga prejeli danes zjutraj z agencije:

Sanja Ajanović Hovnik se je vrnila na delovno mesto, ki ga je zasedala pred nastopom funkcije ministrice, torej na delovno mesto Sekretar v Službi za splošne zadeve. Z delom je pričela naslednji dan po prenehanju funkcije ministrice, torej 10. 10. 2023. Sicer je Sanja Ajanović Hovnik na ARSKTRP zaposlila 1. 5. 2020.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine