16.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 septembra, 2021

Nezaslišano! Vplivna “gospodarica” Izole in SD Breda Pečan si je izplačevala potne stroške kot nepoklicna podžupanja, a je bila le občinska svetnica!

Razkrivamo novo afero nekdanje dolgoletne vladarice Izole in vplivne članice SD Brede Pečan. V naše uredništvo smo dobili dokument iz dne 13. aprila 2016, ko naj bi si kot nepoklicna podžupanja v mandatu župana Igorja Kolenca izplačevala potne stroške. Med raziskovanjem zgodbe smo dobili zanesljivi vir, ki nam je potrdil, da gre za navadno krajo občinskega denarja, namreč v tistem času Pečanova sploh naj ne bi nepoklicna podžupanja, ampak zgolj občinska svetnica.

 

Afera z napihnjenimi stroški v primeru ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in predsednice Desusa Aleksandre Pivec se počasi vrača kot bumerang. V paradni informativni oddaji 24ur na POP TV so pred kratkim v uvodnih desetih minutah oddaje namenili blatenju aktualne podpredsednice slovenske vlade. Novinarja RTV Slovenija Metka Majer in Rok Šuligoj pa sta v televizijski prispevek o Pivčevi vključila kar kader z vodnimi podganami, s čemer sta očitno želela nebesedno sporočiti, da je Pivčeva golazen?! Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

V nadaljevanju vam ekskluzivno predstavljamo dokument, ki nam ga je poslal žvižgač, kako si je vplivna političarka iz kvot SD Breda Pečan privoščila pot do letališča Brnik in nazaj:

Na dokumentu ni nobenih številk, kar bi morali pristojni še posebej vzeti pod drobnogled, saj prazen papir daje možnost, da se naknadno vpišejo zneski, kar daje le dodatno priložnost za prevaro. Ta se je sicer zgodila že s samo izdajo potnega naloga, saj je Pečanova napisana kot podžupanja, a je bila po podatkih našega zanesljivega vira od novembra 2014 naprej zgolj navadna občinska svetnica.

Na potnem nalogu pa je zapisan nalog za službeno potovanje, v katerem je župan Igor Kolenc starosti slovenske politične scene in dolgoletni poslanki iz vrst Socialnih demokratov Bredi Pečan odobril prevoz na občinske stroške na relaciji Izola-Brnik-Izola. Pot je bila odobrena 13. aprila 2016 ob 10.uri. Prihod domov je bil načrtovan istega dne ob 15. uri. Na dokumentu jasno piše, da je imela odobren službeni avtomobil, potne stroške pa je plačala občinska uprava pod zaznamkom “Drugi, občina Izola.” 

Z zanimivostjo bomo spremljali, ali bodo dominantni mediji naredili cirkus kot v primeru Pivčeve.

Luka Perš

Prikaz nasprotnih dejstev:

»Dne 13. aprila 2016 sem potovala z letalom z letališča Jožeta Pučnika v Prištino na Kosovu, kjer je 14. in 15. aprila tistega leta potekala letna konferenca NALAS –a. Udeležila sem se je kot podpredsednica Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti v okviru Sveta Evrope, poslal pa me je tja takratni predsednik Kongresa, danes žal že pokojni gospod Jean-Claude Frecon.

Običajno sem na vse poti, ki sem jih opravljala v zvezi z mojim članstvom v Kongresu, potovala s svojim avtom. Na dan 13. aprila pa naš avto ni bil na razpolago, zato sem prosila župana, da mi izda nalog za uporabo službenega vozila do letališča.

Da je na nalogu navedena napačna funkcija, se je po vsej verjetnosti zgodilo zaradi uporabe predizpoljenega obrazca naloga iz prejšnjega mandata. Vendar napačna navedba moje funkcije nikakor nima zveze z upravičenostjo izdaje naloga na moje ime. Verjetno oseba, ki je gospodu Peršu dostavila nalog, ne ve, da ima pravico do uporabe službenega vozila tudi občinski svetnik ali član delovnega telesa občinskega sveta, če potuje zaradi naloge, ki je v interesu občine. Če bi si vzel malce več časa in me pred objavo članka povprašal po tem, bi mu to seveda z veseljem pojasnila.

Občina Izola je v mandatih 2010/2014 in 2014/2018 predlagala Skupnosti občin Slovenije, da me imenuje v delegacijo v Kongresu lokalnih in regionalnih oblasti Sveta Evrope. SOS je predlog sprejela in ga posredovala Ministrstvu za javno upravo. Tudi to je predlog sprejelo in me imenovalo v delegacijo v obeh mandatih. V prvem sem bila podžupanja, v drugem pa občinska svetnica. Iz povedanega je jasno, da je bil interes občine Izola, da sem bila članica KLRO Sveta Evrope in aktivno delovala v njem, celo tako dobro, da sem bila izvoljena za eno od podpredsednic!

Tako je seveda trditev o »kraji javnega denarja« popolnoma neosnovana, primerjava z nedavnimi dogodki pa nesmiselna in nepotrebno zlobna.«

Breda Pečan, Izola

Zadnje novice

Sorodne vsebine