10.2 C
Ljubljana
sobota, 25 maja, 2024

Nezaslišano! Na 26. Škisovi tržnici so se včeraj norčevali iz krščanstva!

Piše: slosolar.si

Na odprtju 26. Škisove tržnice, ki jo organizira Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza Škis), so organizatorji včeraj poudarili pomen študentskih klubov na lokalnem območju, saj organizirajo neformalna izobraževanja in socialne, zdravstvene, zabavne, športne ter kulturne projekte. 

Letos se na Škisovi tržnici predstavlja 55 od 59 študentskih klubov v Sloveniji, pričakujejo pa okoli 15.000 ljudi, kar je nekaj manj kot v preteklih letih, a glede na vreme še vedno odlično, je pred odprtjem dejal vodja prireditve Tilen Hvala. Lani je bila obiskanost z 28.000 udeleženci rekordna. Cilj prireditve je, da imajo klubi en dan v letu, ko se lahko dobijo na eni zelenici, se družijo in pogovarjajo, najpomembnejše pa je vzdušje, meni Hvala.
Vse lepo in prav, toda pri vsem tem je vsakogar pri zdravem razumu močno zmotilo norčevanje iz krščanskih simbolov, Boga in križa.

Kot so napisali na spletni strani ognisce.si, je na fotografiji, ki jo je na družbenih omrežjih delil nekdanji predsednik države Borut Pahor, mlado dekle, ki ponazarja Kristusa na križu, križ pa so sestavili iz gajb za pivo. Dekle in “križ” nosijo mladi, oblečeni v redovnike. Glede na to, da se pod to “idejo” podpisuje Klub škofjeloških študentov, gre verjetno tudi za norčevanje iz Škofjeloškega pasijona, ki je tudi kulturna dediščina Škofje Loke.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine