30.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Neverjetno sprenevedanje Društva študentov novinarstva – obsojajo objavo fotografij umorjenih mladenk, ne obsojajo pa brutalnega in krvavega napada džihadistov nanju?

Včeraj smo na našem portalu objavili fotografije in video dveh umorjenih mladenk z Danske, ki sta sicer veljali za borki proti islamofobiji, vendar sta v Maroku končali svojo življenjsko pot, saj so ju džihadisti obglavili. Več o tem TUKAJ.

 

Kasneje se je na objavo na naši spletni strani odzvalo Društvo študentov novinarstva FEJS s stališčem, češ da gre za »skrajno neprimerno poročanje« tako Demokracije kot Nova24tv.si o umoru dveh Skandinavk v Maroku. »Prispevku je dodana povezava do posnetka umora, na katerem je jasno videti zabadanje žrtve. S tem sta medija huje prekršila vse družbene in novinarske etične standarde. Prav tako sta kršila člene novinarskega kodeksa. Obe omenjeni medijski hiši pozivamo, da prispevek nemudoma umakneta, saj v tem primeru ne gre več za novinarstvo in obveščanje javnosti, temveč zgolj za nabiranje klikov in senzacionalizem,« so zapisali in dodali, da gre za »slabo, nemoralno in neetično novinarstvo, kot je to, daje slab zgled bodočim novinarjem«. Objavo najdete TUKAJ.

No, seveda gre v primeru zgražanja »no name« študentov novinarstva nad našim člankom za navadno sprenevedanje, saj niti z eno besedo niso obsodili brutalnega in barbarskega napada. Nasploh pa smo v svoji objavi opozorili, da gre za občutljivo video in foto vsebino, a menimo, da imajo ljudje pravico vedeti, kakšne metode uporabljajo islamisti pri likvidaciji svojih žrtev – predvsem zaradi dejstva, da želijo levičarji čim več takih potencialnih morilcev spraviti tudi v Slovenijo. Kar je seveda višek nemoralnosti. In ljudje v Sloveniji in drugod po Evropi imajo pravico vedeti, kaj se v resnici dogaja, medtem ko bi nam razni varuhi morale radi natikali nagobčnik in zakrivali resnico.

»Obglavili so dve mladi punci. Tega v objavi niste obsodili. Glavno da se pohodi politične nasprotnike. Podlo in predvsem žalostno,« je v komentarju na objavo omenjenega društva zapisal eden od komentatorjev.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine