10.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Neverjetno, še mladenič iz otroškega parlamenta se je ob izjavah Boruta Pahorja prijel za glavo

V državnem zboru je v ponedeljek v sklopu projekta Zveze prijateljev mladine potekalo zasedanje 28. nacionalnega otroškega parlamenta. Mladi parlamentarci so razpravljali o  šolstvu in šolskem sistemu, med drugimi predstavniki parlamenta pa jih je pozdravil tudi predsednik republike Borut Pahor. Za njim je sedel mladenič in kamere so obeležile smešen trenutek, nad katerim se lahko zamislimo, zakaj takšna reakcija. Več kot očitno je – in to so, kot laže, opazili tudi otroci -, da se Pahor preveč “trudi”, da bi se približal mladim, ne le s svojimi izjavami, ampak kot vemo, tudi z objavami na Instagramu.

 

“Jaz se, by the way (mimogrede), spominjam prvega otroškega parlamenta,” se je Pahor spominjal svojih političnih začetkov, v ozadju pa so kamere ujele mladeniča, ki je ob tej izjavi naredil grimaso, se prijel za glavo in se zasmejal. Verjetno si je mislil, zakaj predsednik v parlamentu uporablja slengovsko besedišče, katerega verjetno mladi ne uporabljajo več.

Pahor je tudi sam objavil na Instagramu fotografijo iz otroškega parlamenta, ob katero se je nekdo spotaknil in komentiral: “A je bila kakšna huda miška?” S tem je spomnil na izjavo predsednika ob zaključnem plesu maturantov leta 2015, ko je komaj mladoletnemu dekletu v svoji zanesenosti zaklical: “Ajde miška mala, gremo, to mi deli”, medtem ko je njegova partnerka stala ob njem. Zgleda, da se hoče predsednik približati ljudem (na neprimerne načine) in se obnašati na njihovi ravni, a to ni vedno primerno za tistega, ki predstavlja državo v svetu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine