13.6 C
Ljubljana
sreda, 27 oktobra, 2021

Neverjetno! Nekdanja novinarka Večera, POP TV in TV Slovenija Katja Šeruga naj bi postala del Arsenovičeve ekipe?!

Je Večer lahko še vedno neodvisni medij, če na MOM pride Katja Šeruga? Dosedanja svetovalka direktorja na Večeru in dolgoletna novinarka Katja Šeruga se po informacijah portala Mariborinfo spogleduje s službo na Mestni občini Maribor. Katja Šeruga, svetovalka direktorja za področje uredništva medijev na Večeru, naj bi po informacijah Mariborinfo zapustila družbo Večer in se preselila na Mestno občino Maribor. “Te informacije vam ne morem potrditi,” je na vprašanje, ali te govorice držijo, za Mariborinfo odgovorila vodja kabineta župana Jelka Vrečko.

Govori se, da naj bi bila prihodnja služba Katje Šeruga povezana z ustanovitvijo Javnega holdinga Maribor, ki pa ga je župan Saša Arsenovič že dvakrat umaknil z dnevnega reda seje mestnega sveta.

Šeruga je novinarsko pot začela v času študija s pisanjem za časnik Večer, kmalu je začela sodelovati še s TV Slovenija kot honorarna sodelavka. Leta 2002 se je zaposlila na Večeru, leta 2005 pa odšla na TV Slovenija. Čez dve leti je začela delati na POP TV, leta 2012 pa se je vrnila na Večer sprva kot odgovorna urednica, na zadnje pa kot direktorica uredništev in svetovalka direktorju za področje uredništva medijev.

Šeruga pa očitno že nekaj časa išče novo službo. Spomnimo, da se je že pred meseci neuspešno potegovala za mesto direktorice TV Slovenija, a ni dobila dovolj široke podpore članov programskega sveta RTV Slovenija. Za soglasje bi morala zbrati najmanj 15 glasov podpore, dobila pa jih je le 12. Sama sicer pravi da ne išče službe na MOM, kaj pa je res, pa bomo očitno videli kmalu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine